Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona posarà ordre a les seves terrasses l’any vinent
  • CA

Les terrasses són una de les qüestions més polèmiques a l’Ajuntament. Han estat protagonistes de moltes batusses polítiques, però també motiu de discòrdia al carrer entre veïns, usuaris i sector de la restauració. Tots plegats no han trobat el punt d’equilibri que es buscava amb una ordenança extraordinària arran de la pandèmia aprovada el maig del 2020. Des d’aleshores, s’ha concedit 3.668 llicències de les quals 1.588 s’han donat en espais com cordons d’aparcament, carrils de circulació i xamfrans.

Protegir l’economia i la salut, i alhora, garantir la convivència i el dret al descans dels veïns. Un trencacloques que, si tot va com està previst, es resoldrà el gener del 2022, després que el plenari de l’Ajuntament rebi el text de la modificació de l’ordenança de terrasses per regularitzar les plataformes en calçada. Abans, però, hi haurà un procés participatiu en què la ciutadania podrà presentar al·legacions al text.

I és que sembla que l’ordenació de les terrasses a Barcelona arriba a la recta final. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la modificació de l’ordenança de terrasses i prioritza la ubicació de les taules i cadires en aquests espais. Aquestes hauran de disposar d’un moble homologat situat en cordons d’aparcament o carrils de circulació que garanteixi l’accessibilitat, la visibilitat, el pas de serveis i l’accés a equipaments i pàrquings.

En els locals que ja tenien terrassa a la vorera i que l’han ampliat a la calçada, la nova ordenança demana que les taules i cadires quedin en un bloc i no separades. Tots els restauradors que hagin ampliat la terrassa a la calçada o l’hagin estrenat per la pandèmia hauran de sol·licitar el permís a l’Ajuntament entre el gener i el febrer del 2022

Es pretén que les terrasses provisionals de fa un any i mig passin a ser definitives, per això l’ajuntament va codissenyar amb quatre empreses del sector uns prototips de plataformes d’ampliació de vorera on es col·loca el mobiliari de les terrasses. Durant l’estiu es van instal·lar diversos prototips als barris de l’Eixample, Ciutat Vella i Nou Barris que s’han testejat per validar-ne el funcionament.

El text ha rebut el vot a favor de tots els grups i de la regidora no adscrita, així com l’abstenció d’ERC i JxCat. Es preveu que el document arribi al plenari abans de finals d’any i entri en vigor a partir del gener del 2022.

Aquest estiu, diverses associacions de veïns van demanar una revisió urgent del decret de flexibilització en la reobertura de les terrasses aprovat el maig del 2020, que permetia l’ampliació dels espais dedicats a taules a l’espai públic, i en alguns casos també el nombre de taules. La idea era garantir la rendibilitat dels negocis de restauració i permetre complir les mesures de seguretat sanitària i de separació de taules. El decret, però, especificava que era una flexibilització provisional i reversible un cop superada la pandèmia. I el conflicte segueix obert. Caldrà veure si al gener del 2022 torna la pau a les terrasses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quatre descerebrebrades estan matant Barcelona en un temps rècord a setembre 15, 2021 | 10:46
    Quatre descerebrebrades estan matant Barcelona en un temps rècord setembre 15, 2021 | 10:46
    Barcelona, ciutat de corralets, delinqüència, i porqueria, tot en quantitats industrials
  2. Icona del comentari de: Fora la gentussa de l'ajuntament, JA!! a setembre 15, 2021 | 10:48
    Fora la gentussa de l'ajuntament, JA!! setembre 15, 2021 | 10:48
    Massa tard, ja ho han destrossat tot. Ara només pretenen fer-ho crònic i definitiu. Al final haurem de ser els veïns qui faci net.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa