Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona capta més capital tecnològic que Madrid
  • CA

És la cinquena ciutat europea en captació d’empreses tecnològiques. Només superada per Dublin, Londres, París i Àmsterdam. Barcelona és, segons un estudi de la consultora Cushman & Wakefield, un dels referents mundials per atraure inversions en els sectors més punters de l’economia.

I passa per davant de Madrid, malgrat l’efecte capital i situacions de clar desavantatge com són un aeroport amb connexions més precàries que Barajas i la gran diferència d’infraestructures de transport i de seus empresarials amb què compta la capital de l’Estat. Segons l’estudi, les inversions acumulades entre els anys 2016 i 2020 -és a dir, en plena crisi pel referèndum i el conflicte polític posterior, així com la fuga de les seus d’empreses capdals del país-, situen Barcelona, amb 900 milions, per davant de Madrid, amb només 500.

Lidera el rànquing Dublin, amb una inversió total de 6.400 milions, seguida de Londres, amb 3.900, París, 1.200 i Àmsterdam, amb 1.000 milions.

A més, l’estudi de la prestigiosa consultora concreta que Barcelona lidera una mena de “segona divisió” de ciutats, on les empreses que s’hi instal·len valoren la presència de personal laboral ben format, bones oficines i a preus que siguin raonables.

De fet, la capital catalana també s’estableix com la segona ciutat d’Europa Occidental en la implantació de Centres de Serveis Compartits i Centres d’Atenció al Client, només superada per Leeds (Anglaterra). El sector tecnològic ha liderat la contractació d’oficines a la ciutat durant el tercer trimestre de 2021, amb 88.000 metres quadrats arrendats, i les xifres comparades fins al setembre de l’any 2020 -tenint en compte la situació de Covid-19- ja són un 80% superiors.

No és la primera vegada que Barcelona apareix en posicions rellevants quan es parla de la seva capacitat d’atracció inversora en sectors punters com la tecnologia o la medicina. I és que la ciutat té molts dels ingrendients necessaris per consolidar-se com un centre d’innovació global i de concentració de talents de referència per oferir serveis de qualitat a la resta del món.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a octubre 17, 2021 | 16:56
    ton c. octubre 17, 2021 | 16:56
    ui calla que si se n´asabenten a Madrid, podem tenir un daltabaix.
  2. Icona del comentari de: fat boy a octubre 17, 2021 | 19:25
    fat boy octubre 17, 2021 | 19:25
    Pero que volen captar tecnologia si l'unica activitat industrial de Madrid, a part de l'extractiva d'impostos catalans, son les fabriques de patates fregides?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa