L’Ajuntament de Barcelona ha creat una subvenció per incentivar que els propietaris rebaixin els lloguers del petit comerç i els ajudin a superar la crisi econòmica provocada per la pandèmia Covid-19. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat que el consistori destinarà 1 milió d’euros a la mesura per “intentar esmorteir al màxim el tancament forçat del comerç i la caiguda del turisme que afectarà l’economia local”.

La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, ha detallat que el consistori oferirà 600 euros als propietaris que rebaixin el lloguer entre un 25% i 50% i 1.200 euros per aquells que el rebaixin més del 50% “durant els sis mesos posteriors a l’inici de l’estat d’alarma”. Amb el pressupost inicial, la mesura podria beneficiar entre 800 i 1.600 comerços, tot i que la regidora ha aclarit que si funciona es podria ampliar.

Moment crític

La Covid-19 ha suposat un cop duríssim per a l’economia barcelonina, que trigarà a mesos a recuperar els nivells d’activitat previs a la crisi sanitària. Collboni ha reconegut que la temporada turística dependrà exclusivament de la reactivació del consum local, tant de la resta de Catalunya com de l’estat. “La recuperació del sector comercial anirà lligada a l’evolució de la pandèmia”, ha advertit. El líder socialista ha insistit que és un “moment molt crític per al control de la pandèmia” i ha demanat “prudència i responsabilitat” a la ciutadania.

“L’objectiu fonamental és que no es tanquin més locals i que propietaris i inquilins arribin a acords per rebaixar el lloguer, ja que sempre és preferible cobrar menys que no cobrar res“, ha dit Collboni. El primer tinent d’alcaldia considera que només això ja hauria de ser suficient per incentivar els pactes de rebaixa, però ha afegit que l’Ajuntament treballa per oferir més incentius com la subvenció directa o la mediació que ofereix el Col·legi d’Advocats.

Un flotador per al petit comerç

La subvenció anunciada aquest dimarts està destinada als propietaris de locals comercials de menys de 300 metres quadrats que redueixin el lloguer de manera significativa durant sis mesos com a mínim, segons el consistori. El termini de presentació de sol·licituds serà de dos mesos a partir del 25 de juny. La regidora de Comerç ha matisat que la subvenció es calcularà en funció a la rebaixa global que es faci en aquest període de sis mesos. D’aquesta manera es permet un ampli ventall de fórmules, que van des de la rebaixa temporal del lloguer fins a la suspensió del cobrament durant un determinat temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa