Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona se situa com a quarta millor ciutat del món en l’organització de congressos
  • CA

L’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA) ha situat Barcelona com la quarta millor ciutat del món en organització de congressos i la primera que no és capital d’estat, d’acord amb el rànquing que l’entitat ha donat a conèixer aquest dimecres. D’aquesta manera, segons destaca Turisme de Barcelona, la capital catalana ja acumula vint anys seguits d’estar entre les primeres cinc millors destinacions per celebrar-hi un congrés. El rànquing només comptabilitza aquells salons internacionals rotatoris entre tres països, amb un mínim de 50 delegats, i queda fora, per tant, cites com el Mobile World Congress (MWC​). La llista l’encapçala París (237 congressos), seguit de Lisboa (190), Berlín (176), Barcelona (156) i Madrid (154).

Respecte el darrer rànquing, la capital portuguesa ha escalat cinc posicions, fins al segon lloc, mentre que Madrid ha caigut del tercer al cinquè lloc. Per països, Estats Units (934), Alemanya (714), França (595) i Espanya (578) ocupen les quatre primeres posicions.

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha destacat la importància estratègica del sector per al teixit econòmic de la ciutat i ha assenyalat que “el reconeixement mundial de Barcelona com una de les millors ciutats demostra una vegada més l’expertesa i emprenedoria de les nostres empreses en el sector negocis i de congressos i reforça l’èxit del model Barcelona en la col·laboració pública privada”.

Per la seva banda, el director del Barcelona Convention Bureau, Chistoph Tessmar, ha subratllat la fortalesa de Barcelona en els congressos dels sectors tecnològics, mèdic i farmacèutic, i tot i que ha admès que les coses poden canviar després de la pandèmia s’ha mostrat optimista de cara al futur. En aquest sentit, ha avançat que durant els dos mesos de confinament s’han confirmat tres nous congressos que seran “molt rellevants” per a la ciutat, tot i que no ha volgut detallar de quins es tracta.

L’any passat, entre els principals congressos més importants que es van celebrar a Barcelona, per primera vegada es va fer el congrés europeu d’Oncologia (ESMO) que va superar els 30.000 delegats. També va tornar, després de sis anys, el congrés europeu de la Diabetis (EASD), amb 15.000 delegats, així com també el congrés d’Urologia (EAU), amb 13.000 delegats o el de càncer de Pulmó (WCLC), amb 8.000 delegats. Dels congressos no mèdics, destaca la Fira ITMA, de maquinària del tèxtil que ha reunit 100.000 delegats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa