Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona és la segona ciutat de l’estat amb els supermercats més cars
  • CA

Els preus han pujat, això no és cap novetat. El que si que ho és, és que el preu de la compra ha registrat la pujada més alta dels últims 34 anys. Les cadenes que se’n dueen la grossa són Mercadona i Dia, que han pujat el preu un 16,2% i un 17,1% respectivament. A Barcelona, a més, hi ha el supermercat més car de tota Catalunya i, de fet, és la segona ciutat de tot l’estat amb els supermercats més cars.

A l’altra banda tenim el més barats, malgrat que la majoria que regenten aquest honor queden lluny de la ciutat. Només l‘Alcampo de la plaça del Duc de Medinaceli està entre els quatre primers d’aquest rànquing. No molt lluny està el més barat de tota Catalunya, l’Alcampo de Sant Adrià del Besòs.

Els productes més cars

Aquest any, més de 9 de cada 10 productes s’han vist afectats per aquesta pujada. I alguns són molt bàsics i habituals al cistell de la compra. Per exemple, l’oli de gira-sol, que ha pujat més d’un 118%, les magdalenes i la margarina han registrat pujades del 75% i els platans, pasta, oli d’oliva i la farina, un 50%. L’Organització de Consumidors i Usuaris, que ha tret aquestes dades, ha recordat alhora que és important triar bé entre els diferents productes. I aporta una xifra prou rellevant per exemplificar la seva tesis: la diferència entre comprar en el supermercat més car o el més barat pot arribar a tocar els 1.000 euros.

Catalunya, la segona comunitat més cara de l’estat

Amb les xifres a la mà, Barcelona contribueix activament a què Catalunya sigui la segona comunitat més cara a Espanya, només al darrere de les Balears. De fet, la capital catalana és la segona segona ciutat més cara de tot l’estat, només per darrera de Palma a Mallorca. A l’altre extrem, les viles més barates són Vigo i Ciudad Real.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa