Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reté el MWC fins el 2030
  • CA

El congrés més important de telefonia mòbil del món es queda a Barcelona. El Consell d’Administració de GSMA ha designat Barcelona com la seu del Mobile World Congress fins al 2030. El contracte actual entre els organitzadors i la capital catalana expirava el 2024, però s’ha optat per renovar-ho sis anys més. El Congrés es fa a Barcelona des del 2006.

Segons expliquen en un comunicat, han tancat l’acord amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ​​el Ministeri d’Economia, Turisme de Barcelona i Fira de Barcelona. El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha destacat en el comunicat el paper de Barcelona com a ciutat amfitriona del Mobile: “No només hem fet créixer l’esdeveniment des del nostre trasllat a Barcelona, ​​sinó que l’hem fet evolucionar per incloure tot un ecosistema“.

Una nova pròrroga del contracte

L’any 2011 Barcelona va guanyar la seva primera pròrroga d’acord fins al 2018 i també va rebre el títol de ‘Mobile World Capital’, i superava la competència de 30 ciutats com Milà, Munic o París. Després que al 2020 s’hagués de cancel·lar el congrés per l’esclat de la pandèmia i que a l’estiu del 2021 se’n celebrés una edició molt reduïda, l’edició d’enguany del Mobile World Congress va superar les xifres previstes inicialment per l’organització. I potser aquest ha estat un factor determinant perquè Barcelona hagi retingut el congrés sis anys més. Més de 60.000 persones de prop de 200 països van passar per la Fira de Barcelona, on van trobar gairebé 2.000 expositors.

Catalunya, referent tecnològic

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha felicitat de l’acord a les xarxes socials. “Barcelona i Catalunya s’asseguren la celebració del Mobile World Congress fins al 2030. Una excel·lent notícia que ens posiciona com a referent tecnològic global. Gràcies a tot l’equip que ha treballat discretament per fer-ho possible!”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat a Catalunya Ràdio que s’ha treballat amb molta discreció i que també s’han superat moments difícils gràcies a la “unitat” entre les administracions i GSMA. Colau ha assegurat que els vincles s’han fet més forts i que s’ha refermat la seva capitalitat com a ciutat de referència en l’àmbit tecnològic. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que és una molt bona notícia per a la ciutat i per l’aposta del consistori per l’economia digital i el talent per transformar la ciutat.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha celebrat l’acord amb la GSMA per prorrogar la celebració del Mobile World Congress fins al 2030 a Barcelona i ha destacat que la ciutat “es consolida com a capital mundial del mòbil”.

Segons el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, la complicitat que s’ha teixit entre els organitzadors del congrés i la ciutat de Barcelona ha estat clau per a la renovació.

GSMA, l’empresa organitzadora del Mobile World Congress (MWC) assegurava el gener passat, enmig dels rumors de la seva possible marxa, que Barcelona és “la veritable casa” de l’esdeveniment més important de tecnologia mòbil del món.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista a juny 27, 2022 | 17:01
    Independentista juny 27, 2022 | 17:01
    Aixó serà si a Madrid no li fa peça i no li pren. Pot fer-ho amb tota la facilitat del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa