Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona resisteix als rànquings internacionals d’startups i tecnologia
  • CA

Barcelona s’ha mantingut aquest 2020, i en les previsions per 2021, en les primeres posicions de rànquings econòmics internacionals de referència, tot i la crisi mundial causada pel coronavirus. La ciutat segueix destacada com atractiva per viure-hi, treballar-hi, investigar-hi i visitar-la, però brilla sobretot com a hub d’startups i del sector tecnològic, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge en un comunicat.

Segons l’estudi EU-Startups 2020, Barcelona és una de les bases europees de referència de startups, i la cinquena millor ciutat del món per muntar-hi aquest tipus d’empreses. L’informe anual de la revista FDI Intelligence situa Barcelona com a segona millor ciutat en estratègia d’atracció del sector tecnològic d’un total de 50 ecosistemes tecnològics europeus, i destaca el seu paper com a promotora d’esdeveniments mundials com el Mobile World Congress i la Smart City Expo.

La mateixa revista també situa Barcelona vuitena en el rànquing Top 10 Tech Cities of the Future 2020/21, la seva classificació global entre ciutats europees tecnològiques de futur, i cinquena en relació a les millors perspectives per rebre inversions. El consistori destaca que Barcelona està en el setè lloc del Saffron City Brand Barometer 2020, que analitza les ciutats amb les marques de turisme més fortes, amb els millors actius i reputació.

Finalment, ocupa la vuitena posició com a millor ciutat mundial per al 2021, segons l’informe The World’s Best Cities 2021 de Resonance Consultany, que analitza estadístiques i ressenyes d’usuaris de canals com Google, Facebook i Instagram. Aquest rànquing qualifica les ciutats com a llocs per viure, treballar i visitar, però incorpora també un ampli ventall de factors relacionats amb la captació d’ocupació, inversió i visitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa