Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reclama destinar els fons europeus a projectes d’innovació urbana
  • CA

La tinent d’alcalde d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Laia Bonet, ha reclamat aquest dimarts que els fons europeus per a la recuperació de la crisi sanitària, els Next Generation EU, serveixin per finançar projectes d’innovació urbana, segons ha informat el consistori en un comunicat.

“L’aprofitament dels fons passa per finançar noves solucions que ens permetin abordar amb èxit la descarbonització de la ciutat, la transformació digital del teixit econòmic i la garantia de drets”, ha dit en la presentació de l’agenda de recerca del Programa Ciutats Globals, celebrada al Saló de Cent del consistori.

L’Ajuntament i el Barcelona Centre for International Affairs (Cidob) han renovat l’acord de col·laboració que permet donar continuïtat a el Programa Ciutats Globals, que aquest 2021 centrarà la seva investigació a estudiar el paper de les ciutats en la governança global i els seus principals reptes socioeconòmics i mediambientals.

Durant el debat, els equips del programa i altres experts han analitzat la rellevància que les innovacions urbanes han de tenir en el procés de recuperació i com les ciutats han d’aprofitar l’oportunitat que plantegen aquests fons per impulsar la recuperació social i una revisió dels models productius.

“Les estratègies de recuperació, transformació i resiliència que estan impulsant els estats membres de la UE en el marc de, Next Generation EU han de contemplar aquesta capacitat d’innovar i definir solucions que mostren des de fa temps les ciutats europees”, ha explicat Agustí Fernández de Losada, director de el Programa Ciutats Globals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa