Barcelona reclama a la Generalitat un pla de xoc socioeconòmic per “reconstruir” la ciutat

El PSC vol que les resolucions que afectin la gestió econòmica de l'Ajuntament s'acompanyin de recursos

El ple de Barcelona ha acordat aquest divendres demanar a la Generalitat l’aprovació d’un pla de xoc econòmic i social per fer front a la reconstrucció i l’impuls de la ciutat que inclogui l’Ajuntament. La proposta, iniciativa del PSC, exigeix que totes les resolucions que prengui el Govern i afectin “directament o indirectament” la gestió econòmica del consistori barceloní s’acompanyin de recursos econòmics per fer-hi front. “S’han d’augmentar els fons que necessitem com ajuntament”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, defensant el traspàs directe des del consistori als sectors afectats. La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups excepte JxCat, que s’ha abstingut.

El text presentat pel PSC recull que Barcelona ha vist reduïts notablement els seus ingressos degut a l’afectació sobre l’activitat econòmica de la ciutat, i en especial pels esforços pressupostaris municipals de suport cap als col·lectius més vulnerables. També demana “coresponsabilitat, cooperació i col·laboració” entre Ajuntament i Generalitat.

Davant la confusió pel redactat del text, que parla de pla de xoc sense concretar a qui li correspon impulsar-lo, Collboni ha hagut de matisar a l’oposició que el pla de xoc li reclamen a la Generalitat. “L’ajuntament ja té un pla de xoc”, ha recordat.

Prèviament, alguns grups, com JxCat o Barcelona pel Canvi, havien retret al govern municipal que presentés una proposta per fer un pla de xoc.

Nou comentari