Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona prohibeix obrir nous restaurants al carrer Girona

El govern municipal de Barcelona va aprovar aquest dijous, sense publicitat ni preavís, suspendre l’atorgament de llicènices i autoritzacions a bars, restaurants i locals similars de “l’entorn del carrer Girona”, l’artèria comercial i modernista al cor de la Dreta de l’Eixample. En concret, la comissió de govern –segons consta a l’acta publicada aquest divendres– ha aprovat un veto a l’estrena de nous establiments o ampliació de locals dedicats a la restauració, al joc, a les exhibicions i espectacles, a les activitats audiovisuals i musicals, a la venda de plats de menjar preparat, a les gelateries i orxateries i als comerços alimentaris amb servei de degustació. Només queden excloses de la suspensió les parades del Mercat de la Concepció.

“El termini de suspensió serà, com a màxim, d’un any“, explicita el text. L’acord s’ha publicat aquest divendres al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, pel que la prohibició ja ha entrat en vigor avui mateix. Els afectats o interessats poden consultar la documentació a la Gerència d’Ecologia Urbana i també, segons consta a l’acta, tenen la possibilitat d’interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos.

Fa dos anys el govern d’Ada Colau va prometre que peatonalitzaria el carrer Girona abans d’acabar el mandat, una actuació que finalment saltarà al següent mandat. La idea general anunciada el 2016 era convertir aquest carrer en un mirall del pacificat carrer Enric Granados, a l’altra meitat de l’Eixample. En aquesta via precisament han crescut les queixes veïnals els darrers anys per soroll nocturn, gentrificació i monocultiu comercial arran de la proliferació de restaurants i terrasses. La suspensió de llicències, segons les fonts consultades pel TOT Barcelona, seria el pas previ a la pacificació prevista. Diversos partits de l’oposició han manifestat a aquest diari que desconeixien l’aplicació d’aquesta mesura i que s’interessaran pel grau de consens i per l’abast territorial exacte de la prohibició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa