Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, pionera en acompanyar l’ingrés mínim vital amb inserció laboral
  • CA

Barcelona iniciarà un pla pilot d’acompanyament als beneficiaris de l’Ingrés Minim Vital del govern espanyol. La idea és ajudar un miler de persones que reben aquesta prestació a trobar feina amb més facilitat, alhora que es reforcen els lligams comunitaris més enllà del mercat laboral. La iniciativa l’ha anunciat aquest dimecres l’Ajuntament, després que el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions hagi escollit la capital catalana com al lloc per iniciar aquest projecte. El finançament ve dels fons europeus Next Generation i s’enfila fins als 10 milions d’euros.

Tot i que encara no s’ha anunciat quan es posarà en marxa, l’aplicació d’aquestes mesures per a la ciutadania serà d’un any i mig. Després, el pla inclou sis mesos més per avaluar l’èxit de la mesura.

Segons explica el mateix consistori en un comunicat, la proposta es basa en la creació d’una oficina que guiarà sociolaboralment els beneficiaris de l’ingres mínim vital. La idea del govern municipal és que l’acompanyament s’adapti als diferents perfils de persones vulnerables que s’atendran alhora que es volen reforçar “els vincles relacionals i comunitaris”. Que no tot sigui buscar feina. Així, es preveu la participació comunitària dels ciutadans atesos com a part clau del procés engegat.

També s’inclou en el projecte la formació dels participants, que podran rebre preparació orientada a diversos sectors laborals. Fins i tot es plantegen espais per potenciar l’emprenedoria entre els beneficiaris de l’ingrés mínim vital.

Tot plegat preveu arribar “com a mínim” a 1.000 persones. En l’àmbit municipal, el seguiment d’aquest dispositiu engegat a mitges entre el ministeri i el consistori el farà l’Àrea de Drets Socials. D’aquesta manera, es donarà sortida a una primera partida dels 298 milions amb què compta el Ministeri d’Inclusió al voltant del Pla de Recuperació que s’estendrà durant el 2022 i 2023. La idea del govern espanyol, de fet, és anunciar pròximament altres convenis amb institucions i entitats del tercer sector. La novetat, però, és que Barcelona ha estat el primer d’aquests nous impulsos previstos pel govern de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa