Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre un nou punt de formació tecnològica gratuïta al Cibernàrium de Nou Barris
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un nou punt de formació tecnològica gratuïta per a la ciutadania al Cibernàrium del districte de Nou Barris, que se situa al Parc Tecnològic de Barcelona Activa.

Amb aquest recurs, el consistori pretén reduir la bretxa digital facilitant a les persones l’accés i els coneixements tecnològics necessaris per a la vida quotidiana en una societat digitalitzada, ha informat l’Ajuntament aquest dissabte en un comunicat. També té per objectiu potenciar les habilitats i competències digitals especialitzades de persones que ja fan servir internet habitualment per facilitar la millora professional, l’emprenedoria i la cerca d’oportunitats de feina.

La ubicació d’aquest centre vol impulsar més proximitat, en acostar els recursos de formació tecnològica als barris, oferint més places presencials i posant el focus en les persones amb menys coneixement d’ús de dispositius informàtics. El nou espai compta amb cinc aules equipades amb ordinadors, dispositius i pissarres digitals amb capacitat de formar simultàniament més d’un centenar de persones, i estarà obert des de les 9.00 fins a les 20.00 hores els dies laborables.

Segons un estudi de bretxa digital de l’Ajuntament, un 8% d’habitatges no estan connectats a internet, mentre que durant el confinament pel coronavirus el 66% de les persones amb renda baixa no van poder teletreballarr i un 25% de nens no van poder estudiar telemàticament.

Un informe de Barcelona Digital Talent de juliol del 2021 destaca que l’ecosistema de la ciutat ha generat 6.700 nous professionals al 2020, i 2 de cada 10 ofertes de feina són digitals.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la necessitat de “combatre la bretxa digital i garantir la igualtat d’oportunitats perquè les persones puguin accedir a feines d’empreses que ara tenen una gran demanda”. Per a ell, el Cibernàrium permetrà ampliar la seva capacitat d’oferta de formació per arribar a les 15.000 persones anualment, concretament dones i joves amb poca qualificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa