Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre la segona convocatòria dels ajuts a negocis afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el termini per tal que la ciutadania pugui sol·licitar els ajuts de la segona convocatòria del fons extraordinari ‘reActivem Barcelona’. Aquest fons es va crear per donar suport a les activitats que s’han vist més afectades per la pandèmia. En aquesta segona convocatòria, la línia d’ajuts té un valor de 8 milions d’euros i s’adreça a activitats econòmiques, comercial, de serveis, de restauració d’oci nocturn o d’allotjaments turístics. Les subvencions estan destinades a projectes d’inversió de més de 20.000 euros i una de les principals novetats és que la petició no ha d’estar vinculada a un establiment en planta baixa, com en la primera convocatòria.

També hi poden accedir autònoms o altres tipus d’empresa. Les sol·licituds es poden presentar fins al 17 de setembre per obres dutes a terme o pendents d’executar entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre del 2021. La petició ha d’anar vinculada a la presentació de la memòria explicativa del projecte d’inversió que tingui com a objectiu la implantació, ampliació o millora de les instal·lacions o el funcionament de l’activitat. La proposta ha de suposar una inversió mínima de 20.000 euros, les subvencions podran ser de màxim 100.000 euros i podran cobrir fins al 50% de la inversió prevista.

Millores als negocis

Algunes de les actuacions subvencionables són el condicionament de l’establiment, la millora de l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat funcional eliminant barreres arquitectòniques, inversió en maquinària, digitalització i automatització o inversions relacionades amb la sostenibilitat. L’adjudicació dels ajuts es farà mitjançant concurrència competitiva i es valoraran el diagnòstic de la situació que dona lloc a la inversió, les característiques qualitatives del projecte, les afectacions per les mesures de contenció de la covid i la qualitat empresarial i la seva implicació associativa i territorial.

D’altra banda, el consistori ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds de la primera convocatòria fins al 9 de setembre. En aquest cas són 12 milions adreçats a comerços, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics situats en planta baixa i hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora. En aquest cas, les subvencions es concediran d’acord amb el compliment dels criteris subvencionables, per ordre d’arribada de la sol·licitud i fins a esgotar el pressupost disponible. Es limita el nombre d’establiments pels que una mateixa persona física o jurídica pot demanar l’ajut a un màxim de tres. La quantia anirà en funció de la superfície de l’activitat econòmica, la despesa d’inversió i el nombre d’habitacions i la tipologia d’establiment d’allotjament turístic.

Nou comentari

Comparteix