Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, reconeguda com la millor Smart City estrangera
  • CA

La ciutat de Barcelona ha rebut aquesta setmana un important reconeixement internacional. La capital catalana ha estat escollida com la millor Smart City estrangera en la sisena edició de la World Smart City Expo Korea, un dels esdeveniments internacionals més grans d’aquest àmbit que està tenint lloc a la capital sud-coreana aquests dies.

El guardó que ha rebut Barcelona és un reconeixement al “lideratge i governança” que ha demostrat la ciutat amb mesures com el pla Barcelona Green Deal de recuperació econòmica després de la pandèmia del coronavirus i amb projectes de transformació urbanística de la capital catalana com la implantació de superilles o el desplegament del districte tecnològic 22@.

Cal recordar que la World Smart City Expo Korea és l’esdeveniment més rellevant de ciutats intel·ligents de la regió d’Àsia-Pacífic i que reuneix en una mateixa taula governs, empreses i experts de tot el món en aquest camp concret.

Reforç de les relacions amb Seül

La celebració d’aquesta convenció ha coincidit, precisament, amb la visita de la delegació de Promoció Econòmica Internacional del consistori barceloní a Seül amb l’objectiu estratègic d’enfortir relacions institucionals, empresarials i d’innovació amb Corea. En aquest sentit, la capital catalana treballa no només per posicionar-se com el principal hub d’innovació digital del sud d’Europa, sinó també com la ciutat de referència i porta d’entrada d’Àsia a l’estat espanyol.

En el marc d’aquesta estratègia, l’executiu també ha signat acords amb la Seoul Business Agency (SBA), l’entitat homòloga de Barcelona Activa, i amb la Korean International Trade Association (KITA), una agrupació multisectorial d’empreses i de la cambra de comerç coreana. Amb aquests pactes es pretén assentar les bases per reforçar i explorar les oportunitats de col·laboració en l’àmbit del foment d’startups d’innovació en els dos territoris.

Pel que fa a l’efecte que pot tenir a la ciutat, les dues administracions locals buscaran vies per facilitar l’accés de les empreses tecnològiques a les plataformes d’aterratge per a companyies, així com altres accions d’intercanvi d’iniciatives entre els ecosistemes econòmics i d’innovació de Seül i Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a setembre 01, 2022 | 20:40
    Barceloní. setembre 01, 2022 | 20:40
    Redéu!. Doncs si aquesta casa de barrets què és Barcelona resulta ser la mes trempada, com seràn les altres?.
  2. Icona del comentari de: Pere a setembre 01, 2022 | 21:04
    Pere setembre 01, 2022 | 21:04
    Be per Barcelona i Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa