Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona llança un fons de 22,5 milions en ajudes per a negocis afectats per la pandèmia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona llençarà les properes setmanes un fons extraordinari de 20 milions d’euros per ajudar els sectors més afectats per la pandèmia a reactivar-se. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcaldia i d’Economia, Jaume Collboni, que ha explicat que són subvencions pensades per a inversions i que van destinades principalment a establiments comercials, restauració, serveis, oci nocturn i turisme. La primera convocatòria d’ajuts s’obrirà entre el 12 i el 30 de juliol i serà de 12 milions d’euros. Podran optar-hi les activitats que hagin invertit o tinguin previst invertir en millores als seus locals entre la declaració de l’estat d’alarma i fins a finals d’any.

Més endavant s’obrirà una segona línia de 8 milions d’euros.”Volem estar al seu costat en aquest camí de sortida”, ha dit Collboni dirigint-se als representants dels sectors als quals es dirigeixen els ajuts. El tinent d’alcaldia també ha remarcat que, de retruc, els ajuts beneficiaran també a les empreses proveïdores que executin les millores en les infraestructures dels establiments i ha situat com a exemple sectors com la informàtica.

Primera convocatòria

La primera convocatòria serà de 12 milions d’euros i els ajuts podran anar dels 1.000 als 4.900 euros. Les intervencions que es podran subvencionar han de ser de millora i adaptació de les instal·lacions, millora de la digitalització, de l’accessibilitat o de l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Així, per exemple, els locals que hagin condicionat les instal·lacions, hagin adquirit mampares o catifes desinfectants o purificadors d’aire o hagin adquirit material electrònic per a la digitalització podran presentar les factures.

També optaran als ajuts establiments que hagin eliminat barreres arquitectòniques o aplicat millores en la gestió dels residus. Segons l’Ajuntament, les subvencions es concediran d’acord amb el compliment dels criteris subvencionables, per ordre d’arribada de la sol·licitud i fins a esgotar el pressupost disponible. A banda, es limita a tres com a màxim el nombre d’establiments pels que una mateixa persona física o jurídica pot demanar l’ajut.

Segona convocatòria

Més endavant hi haurà una segona línia de subvencions de 8 milions d’euros que anirà dirigida a projectes de reforma, accessibilitat, adequació i digitalització que suposin grans inversions. En aquest cas, està previst que es posi en marxa durant l’estiu i els ajuts podran suposar, com a màxim, el 50% del cost de les actuacions amb un límit de 100.000 euros per ajut.

En paral·lel a aquest fons de 20 milions d’euros per a inversions en millores, el consistori també impulsa una línia de 2’5 milions a subvencionar despeses de manteniment d’empreses vinculades a l’oci i el turisme que han estat tancades gran part de la pandèmia. El termini de sol·licitud d’aquests ajuts s’iniciarà a finals de juliol i es mantindrà obert durant dos mesos. Aquestes subvencions aniran vinculades a la liquidació de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i podran ser d’entre 1.000 i 8.000 euros.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha destacat que podran optar-hi, per exemple, hotels o allotjaments turístics però també altres negocis vinculats al turisme, com les agències de viatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa