Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona injectarà 45 milions als sectors més afectats per les restriccions
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona dotarà de 87 milions d’euros el fons extraordinari per a la recuperació i reactivació de l’economia. La xifra representa gairebé triplicar els 30 milions que va es va destinar el 2020 al pla de recuperació econòmica amb mesures extraordinàries per mitigar els efectes de la crisi econòmica de la Covid-19. El fons extraordinari es destinarà a mesures en tres grans blocs: ajuts directes als sectors més afectats (45 milions), millora de l’ocupació (12 milions) i promoció de l’economia i dinamització del consum (30 milions).

L’Ajuntament vol arribar amb els ajuts a més de 13.000 empeses, generar 870 llocs de treball directes, millorar l’ocupabilitat de prop de 10.000 i impulsar la digitalització de més de mil comerços, entre d’altres. Entre els 30 milions de promoció de l’economia i dinamització del consum, 16 es destinaran a la compra de locals de planta baixa i 4 a incentius per al consum. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha afirmat que s’entra en una “nova fase” que ha d’estar centrada en la reactivació de l’economia. “Aquesta ciutat està preparada i té tots els elements per sortir-se’n bé”, ha manifestat. Ha destacat que aquest 87 MEUR extraordinaris se sumen als 77 ordinaris de l’àrea econòmica municipal.

Estratègia transversal

Aquest pressupost extraordinari s’articula a través del Centre Municipal de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore), que depèn de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda. Tot i això, treballa actualment amb una estratègia transversal, articulant les relacions amb la resta d’administracions i compartint estratègies amb els agents econòmics i socials. En línies generals, el pla de recuperació busca mantenir el teixit empresarial de la ciutat, protegir el treball i fomentar l’ocupació de qualitat, fomentar el consum local de manera prioritària, rellançar la reputació internacional de Barcelona i definir solucions transformadores amb visió metropolitana, entre d’altres.

El Cecore va prioritzar l’any passat 60 actuacions en l’àmbit econòmic per valor de fins a 30 milions. El gruix del finançament es va destinar a subvencionar i finançar ajuts (74%) com el del lloguer per a pimes i persones treballadores autònomes o els crèdits a empreses de l’economia social i solidària; a projectes estratègics (7’7%), i a millores en l’àmbit digital (6%) com la digitalització dels mercats municipals.

En concret, 22,2 milions van ser per a subvencions i finançament, 1,5 milions per a assessorament i formació, un milió en promoció i comunicació, dos en l’àmbit digital, un milió en l’àmbit esportiu i 2,3 milions en eines de desenvolupament econòmic. Entre les accions concretes, es van destinar 783.730 euros a Bonus Cultura, es van fer 211 noves contractacions a través del programa Crea Feina i es van pagar 16.600 sol·licituds d’ajuts d’autònoms. A més, es va prestar servei jurídic a 201 empreses i es van autoritzar 3.000 sol·licituds de modificació de les terrasses en l’àmbit de la restauració (reducció de la taxa un 75%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa