Barcelona inaugura el primer ‘hub’ mundial de robòtica col·laborativa

Una quarantena de persones treballaran a la seu d'Universal Robots i Mobile Investment Robots (MiR), al districte de Sant Martí

Universal Robots i Mobile Investment Robots (MiR) han inaugurat a Barcelona el primer ‘hub’ de robòtica col·laborativa del món. L’espai, de 1.500 metres quadrats i situat al carrer Agricultura (Sant Martí), serà la nova seu tècnica i comercial d’ambdues companyies per al sud d’Europa. Inclourà també un centre de formació i un espai d’exposició dels robots. En total, el projecte comptarà amb 38 treballadors i suposarà una inversió de dos milions d’euros entre les dues companyies.

Les empreses han escollit Barcelona per “l’accessibilitat” als recursos “qualificats”, l’habilitat d’atraure “recursos globals” i l’elevada concentració d’empreses industrials, a més del clima o la infraestructura del transport, segons ha explicat el president de Universal Robots, Jürgen von Hollen. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la directora general d’Indústria del Govern de Catalunya, Matilde Villarroya, que ha presentat Barcelona com una ciutat “oberta” i “capaç de proporcionar a les empreses el talent que busquen”.

Villarroya s’ha mostrat “orgullosa i satisfeta” de l’obertura d’aquest espai a la capital catalana i ha destacat la capacitat d’atraure empreses internacionals. En concret, hi ha 8.600 companyies estrangeres a Catalunya, segons la directora general d’Indústria del Govern. Respecte la robòtica, la directora general d’Indústria ha assegurat que es tracta d’un “factor clau” en la indústria 5.0 i ha afirmat que “la societat no és sempre conscient dels beneficis i avantatges de la robòtica”. A més, ha assegurat que des de l’executiu estan “compromesos” amb les empreses que volen invertir en el territori.

Guanyar productivitat sense substituir personal

A l’acte d’inauguració de l’espai, que ha tingut lloc aquest dimarts, ha intervingut també el responsable de ‘smart factory’ de Repsol, Alfonso García de las Heras. La companyia ha incorporat dos robots col·laboratius en un pla pilot. La cloenda de l’esdeveniment ha estat a càrrec de l’ambaixador danès a Espanya i Andorra, Jens Kisling, que ha destacat que els robots no “substitueixen” persones sinó que col·laboren amb elles per obtenir “major productivitat”.

Universal Robots es dedica a la fabricació de robots col·laboratius i compta amb 28 oficines distribuïdes en 19 països. MiR, per la seva banda, està especialitzada en la fabricació de robots mòbils i té 176 distribuïdors en cinquanta països.

Nou comentari