Barcelona esgota el pressupost per a ajudes als autònoms

Es repartiran 4,5 milions d'euros, que representen el 95% de la dotació total del programa de 5 milions d'euros, entre 16.000 professionals

L’Ajuntament ha rebut sol·licituds de l’ajut municipal per un valor de 4,5 milions d’euros, una xifra que representa el 95% dels 5 milions de pressupost total, per a prop de 16.000 d’autònoms que l’han demanat durant el primer mes des de l’inici de la convocatòria. L’Ajutament ha iniciat aquest dijous el pagament de l’ajuda Autòno+ de 300 euros per a treballadors per afrontar la crisi derivada del Covid-19.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que els autònoms són un “motor essencial” de la ciutat perquè creen llocs de treball i impulsen sectors estratègics, però alhora també són un dels col·lectius que més dificultats poden tenir davant la situació actual. El regidor ha afirmat que aquesta ajuda els permetrà percebre la totalitat de la base de cotització mínima, el que se suma a l’ajuda del Govern central, i ha subratllat el treball del consistori perquè el pagament sigui “ràpid i àgil”. Collboni ha remarcat que aquesta és la subvenció a autònoms “més gran” que el consistori hagi fet, tant pel que fa a la dotació econòmica com als beneficiaris.

El perfil d’autònoms que ha presentat la sol·licitud és un 59% homes, un 46% persones amb estudis secundaris i un 55% majors de 45 anys. A més, els districtes amb més demanda són l’Eixample (20%), Sant Martí (16%), Sants-Montjuïc (11%) i Horta Guinardó (10%), i els tres sectors d’activitat amb més peticions són: hosteleria, turisme i oci (20%), comerç i transport (18%), i logística i distribució (13%).

La mesura manté la convocatòria de sol·licituds fins el 30 de setembre des de la pàgina web de Barcelona Activa. Per acollir-se a l’ajut, s’ha d’estar en possessió de la Prestació Extraordinària del Govern espanyol RD8/2020, disponible pels autònoms que hagin patit una davallada del 75% en els seus ingressos o hagin tancat la seva activitat de forma forçada degut a l’emergència sanitària. Entre d’altres requisits, també cal estar empadronat a la ciutat abans de la convocatòria; i trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Estatal d’Administració Tributària i la Seguretat Social.

Nou comentari