Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona destina 200.000 euros a posicionar-se a l’escena internacional de música clàssica
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona subvenciona amb 200.000 euros el projecte ‘Barcelona Obertura’, promogut per la patronal Barcelona Global, per “posicionar la ciutat als circuits internacionals de referència de música clàssica”. En un comunicat, el consistori explica que aquests diners provenen de la recaptació de l’any passat de l’impost sobre estades en establiments turístics.

El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, destaca “el potencial, la tradició i bons professionals de música clàssica de Barcelona” i ha reivindicat ‘Barcelona Obertura’ per posar en valor la ciutat al panorama internacional. El projecte està impulsat pel Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona, i compta amb la col·laboració d’Ibercamera, el Conservatori del Liceu i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.

La iniciativa té com a objectiu “donar difusió a l’extraordinària oferta musical i les programacions que impulsen les institucions, a l’alçada d’altres capitals europees, per posicionar la música clàssica de Barcelona al mapa mundial” i convertir la ciutat en un destí de turisme cultural i musical. Els diners de la subvenció aniran destinats a aquesta promoció de Barcelona com a ciutat de música clàssica i a la programació de diverses activitats adreçades també a la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa