Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona demana al Govern que financiï bus i metro si l’Estat no ho fa

Fa dies l’Estat va anunciar la pròrroga d’una de les mesures estrelles d’aquest 2022. Durant l’any vinent, els bitllets de RENFE també seran gratuïts. Ara bé, l’Estat no esmenta què passarà amb la resta del transport públic. Ara per ara, els serveis de bus i metro de Barcelona, així com altres mitjans de titularitat catalana, també estan finançats. En el cas de la T-Usual i la T-Jove, els bitllets es poden adquirir a la meitat del preu i l’Estat aporta el 30% d’aquest descompte.

Davant la possibilitat que aquestes rebaixes no s’apliquin l’any vinent, la tinent d’Alcaldia d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha demanat aquest divendres a la Generalitat que assumeixi el finançament dels descomptes del transport públic de la ciutat si l’Estat no ho fa.  Sanz ha passat la pilota, en primera instància, al Govern de l’Estat, el qual espera que mantingui el 30% de descompte pels títols de TMB. Tot i així, s’ha mostrat contundent i ha assegurat que l’exigència que tindran amb el govern català serà “màxima” en cas que l’Estat no doni el pas. Sanz també ha estès la mà i ha assegurat que el consistori aportarà “tot el que sigui necessari” en funció del seu pressupost.

La tinent d’Alcaldia d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha atès als mitjans aquest divendres / ACN

Barcelona ja ho ha fet saber a la resta d’administracions

La proposta ja ha arribat a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), formada per Ajuntament, Generalitat i delegació del govern de l’Estat. Des del consistori han remarcat a la resta d’administracions que cal un compromís per buscar finançament pels títols de transport públic. La tinenta considera que, tenint en compta la situació actual, “no s’entendria que no allarguéssim el descompte”.

La regidora dels comuns també ha recordat que el finançament del transport urbà recau sobre les administracions locals i, per tant, ha demanat al govern de Pere Aragonès que “no s’escudin” en una possible negativa estatal, malgrat admetre que tindria sentit que “l’Estat mantingui la seva contribució”.

Distància amb el Govern de l’Estat

Davant la proposta, alguns periodistes han preguntat per les crítiques que alguns ciutadans fan a l’Ajuntament per aquestes paraules, entenent que el Govern de l’Estat i el de Barcelona comparteixen els mateixos colors polítics. Tot i això, Sanz ha insistit en què “som administracions diferents” i que ells “només defensen la veu de Barcelona”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 07, 2022 | 14:25
  Ricard octubre 07, 2022 | 14:25
  Passar la pilota, fer-se l'irresponsable, l'esport preferit dels Comuns. Si no es fan mai càrrec de res de que serveixen?
 2. Icona del comentari de: la mare del talp a octubre 07, 2022 | 16:29
  la mare del talp octubre 07, 2022 | 16:29
  Si, que pagui un altre, i el cèntims que m'estalvio, me'ls foto a la butxaca!
 3. Icona del comentari de: Independence Porcess a octubre 07, 2022 | 17:30
  Independence Porcess octubre 07, 2022 | 17:30
  L'aglomeració de Barcelona el què ha de fer, per necessitat i convicció, és reclamar la independència política del nostre país. Aleshores podrà demanar finançament per al metro i bus al govern català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa