Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es consolida al TOP 10 del rànquing ‘World Best Cities’

L’informe que fa balanç del 2022 presentat per l’Observatori de Barcelona ha deixat bones notícies pel que fa a la reputació de la marca Barcelona. L’informe destaca que la capital catalana es consolida al TOP10 del rànquing ‘World Best Cities’ que organitza la consultora internacional ‘Resonance Consultancy’ i que calcula quines són les ciutats més atractives per a turistes i emprenedors.

Després d’analitzar 24 factors diversos, l’any 2023, Barcelona guanya tres posicions i s’enfila a la sisena posició, situant-se com la millor de l’Estat, per davant de Madrid (8). Londres, París i Nova York ocupen les tres primeres posicions d’aquest rànquing, que també premia Tòquio i Dubai, que són la quarta i cinquena millor ciutat del món respectivament. Per darrere de Barcelona; Roma, Madrid, Singapur i Amsterdam completen la llista de ciutats més atractives.

“Barcelona ha sabut ser resilient”

Barcelona també s’ha mantingut entre les 20 ciutats amb més competitivitat global del món durant el 2022, i entre les 25 primeres segons l’informe ‘Global Power City Index 2022’, de la fundació Mori Memorial. Tots ells són resultats que han servit al consistori per treure pit de la seva gestió i de l’estat de la ciutat. “Són una clara confirmació que estem anant pel bon camí i que tenim bones eines per sortir-nos-en i això ens permet seguir treballant amb una agenda que es confirma”, ha dit la tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet.

La presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca, ha optat per remarcar que Barcelona ha sabut sortir-se’n de moments complicats com la pandèmia. “És remarcable la resiliència de la ciutat de Barcelona en aquests moments tan difícils i la competitivitat general de la ciutat”, ha comentat en roda de premsa. Així mateix, ha aprofitat per recordar alguns punts que considera clau per mantenir aquests bons resultats, com ara la col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament i la Cambra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa