Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, a la caça d’inversors internacionals
  • CA

La fira immobiliària MIPIM de Canes ha estat l’escenari triat per l’Ajuntament de Barcelona per llançar una ofensiva per captar inversions internacionals. La ciutat, ha informat el consistori, ha presentat en aquesta fira els grans projectes del Green Deal, que és l’agenda econòmica i urbana per fer, en els pròxims deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa.

L’Ajuntamen, la Generalitat i l’AMB lideren Barcelona Catalonia, una plataforma a través de la qual participen al MIPIM des de fa 15 anys amb l’objectiu de captar inversors estrangers que vulguin portar els seus projectes a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. I en aquesta edició, la plataforna ha ocupat un estand de 250 metres quadrats que ha acollit una trentena de socis públics i privats per presentar conjuntament diversos projectes estratègics. Entre els projectes que ha presentat l’Ajuntament hi ha el 22@, el nou centre urbà Barcelona-Sagrera o el projecte Barcelona Centre, que vol reeconomitzar aquesta zona de la ciutat i diversificar les activitats que acullen.

Una aparador amb 3.800 possibles inversors

Al MIPIM s’hi troben més de 3.800 empreses provinents de 100 països; i representants institucionals de 500 ciutats. Enguany s’han programat 480 conferències i ponències a les quals ha assistit un públic principalment inversor (el 24% de tots els assistents), juntament amb directors generals i alts càrrecs professionals (el 15%). Per aquesta raó, la fira és un escenari idoni per a la presentació dels projectes estratègics de la ciutat als agents públics i privats.

De fet, Barcelona ha estat guardonada com a millor ciutat Europea en gestió de la inversió que atorga el grup Financial Times i ha estat finalista dels MIPIM Awards per la reurbanització de la Mercedes a Sant Andreu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a març 20, 2022 | 11:00
    JordiP març 20, 2022 | 11:00
    Doncs si han presentat els plans d'asfíxia urbana que somien la Colau i la Sanz, l'han cagat. La perspectiva d'invertir en una ciutat on no hi ha manera de desplaçar-se posa els péls de punta. Except si el que es vol és guanyar algun concurs per a realitzar supermançanes i similars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa