Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Activa preveu que la tecnologia eliminarà llocs de treball que es recuperaran en el futur
  • CA

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha vaticinat que les noves tecnologies poden destruir llocs de feina en un principi, però que, a llarg termini, s’en podrà crear molts més. Per aconseguir-ho, Berbel ha apostat per la formació de qualitat per “fer que les persones estiguin preparades per assumir aquestes noves posicions que apareixeran”. Especialment, cal no rendir-se amb aquelles persones que pateixen atur estructural – a llarg termini– i posar l’accent en el seu aprenentatge, ha explicat en la presentació de la jornada ‘Barcelona per un treball de qualitat’, segons ha recollit Europa Press. 

Així mateix, Berbel ha recordat que la diversitat d’ànalisis al voltant de l’impacte de les noves tecnologies poden obrir un debat que només es resoldrà abordant-lo. “Hi ha un 50% d’estudis” que asseguren que es “destruiran molts de llocs de feina, mentre que l’altre 50% diu que se’n generaran més”. 

Durant la jornada sobre precarietat laboral organitzada pel comissionat d’Economia Social, Desenvolupament i Consum, la directora de Barcelona Activa ha recordat que el servei d’impuls de l’ocupació de l’Ajuntament només treballa amb empreses que fan contractes d’un mínim de sis mesos per donar estabilitat als treballadors. Una política que vol combatre la tendència creixent dels contractes de curt termini. “Sembla poc, però el 40% dels contractes signats l’any passat eren de menys d’un mes”, ha etzibat Berbel. A més, el salari que ofereixen és sempre d’un mínim de 1.000 euros al mes. 

Així mateix, una de les ponents, la vicedegana de la Facultat de Dret de la UPF i professora titular de Dret del Treball i Seguretat Social, Consuelo Chacartegui, ha carregat contra el “generemàrqueting” d’algunes companyies. Segons l’experta, hi ha un perill nou entre les empreses que són aparentment responsables i “asseguren potenciar la igualtat de gènere” de cara a la galeria, però després dubta que facin “polítiques d’igualtat real i efectiva”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa