Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà 10.000 reunions de professionals del comerç mundial durant quatre dies
  • CA

El Port de Barcelona acollirà unes 10.000 reunions de professionals del comerç mundial durant els quatre dies que durarà la SINO-European International Freight Forwarders Conference, la principal trobada d’agents de càrrega xinesos i asiàtics a Europa. La trobada està organitzada per l’Associació Internacional d’Agents de Càrrega de la Xina (CIFA) i compta amb la col·laboració de l’associació barcelonina de transitaris (Ateia-Oltra) i del mateix port.

És la tercera vegada que la SINO-European International Freight Forwarders Conference té lloc a Barcelona –després del 2010 y del 2013– i en l’edició d’enguany aplegarà a 350 transitaris de 80 països, en especial de l’Àsia, Europa i Nord-amèrica. “L’eix comercial entre Àsia i Europa, amb un tràfic superior als 23 milions de contenidors, és un dels més importants del món”, ha dit la presidenta del Port, Mercè Conesa.

La Xina, el primer mercat del Port

Per Barcelona el mercat asiàtic és vital. “La Xina és el primer mercat del Port, ja que és l’origen del 42% de les seves importacions i la destinació del 10% de les exportacions”, ha afegit Conesa. La capital catalana és una de les grans portes d’entrada de les mercaderies que van amb destinació a Europa i ofereix uns estalvis de fins al 15% en el cas dels costos logístics i del 20% en petjada de carboni.

El subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port, Santiago García-Milà, ha avançat que l’enclavament està en fase de redacció del seu pla estratègic amb la vista posada a Àsia, “la primera regió econòmica i comercial del món”. García-Milà considera que actualment la competència “no és entre ports, sinó entre cadenes logístiques” i ha aprofitat per postular el Port de Barcelona com un dels ports amb més potencial de creixement els últims anys.

Més notícies
Intervenen cinc tones de cocaïna amagades en contenidors del Port
Notícia: Intervenen cinc tones de cocaïna amagades en contenidors del Port
Comparteix
L'operació ha permès la detenció de sis persones que es dedicaven a introduir droga a Barcelona
Restaurants i pubs del Port Olímpic de Barcelona
Ensurt al Port Olímpic per un incendi en una marisqueria
Notícia: Ensurt al Port Olímpic per un incendi en una marisqueria
Comparteix
El foc s'ha originat en una campana extractora i ha causat 6 ferits lleus per inhalació de fum

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa