Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els propietaris del Barceló Raval compren l’hotel de l’antiga Henkel
  • CA

Nou moviment econòmic al sector hoteler de la ciutat. Ara, després de mesos de negociacions, la gestora alemanya Union Investment -propietària de Barceló Raval- ha tancat la compra de l’Hotel Barcelona 1882, fins ara en mans de l’inversor suís Partners Group. La compra s’ha fet per 75 milions d’euros segons informa el portal immobiliari Idealista. Aquest edifici va ser la seu de Henkel a Barcelona.

Inaugurat l’any 2018, el complex hoteler té la qualificació de quatre estrelles i té 182 llits. Ubicat al carrer Còrsega, 482, està operat per Izaka Hotel Management i és fruit d’una inversió de 50 milions d’euros. Consta de l’hotel i també té un edifici amb 33 pisos, un local comercial i un pàrquing amb 100 places. El comprador, Union Investment, és una gestora alemanya amb 47.300 milions en actius sota gestió. La seva presència a Barcelona és amb l’Hotel Barceló Raval i dos edificis d’oficines, i a l’Estat espanyola disposa del centre comercial Puerto Venècia de Saragossa.

Els hotels a Barcelona, tocats per la pandèmia

Des que va esclatar la pandèmia el març de 2020, Barcelona ha vist com el 27% dels hotels han quedat tancats. Segons les dades facilitades pel Gremi, el març de 2020 hi havia a la ciutat 438 hotels oberts.

A desembre de 2021 la xifra ha caigut fins als 318, és a dir, 120 establiments menys que els 438 oberts ara fa gairebé dos anys. De fet, no ha estat fins el juny de 2021 que els hotels de la ciutat van començar a recuperar el to i a reobrir, amb el 43% dels establiments oberts i ascendint als 318 actuals en sis mesos, que són el 73% del total del parc hoteler que tenia la Barcelona prepandèmica.

Segons les xifres del Gremi d’Hotels de Barcelona, l’ocupació hotelera encara es troba per sota del 50% –concretament al 45,94%– i el preu mitjà d’una habitació és de 105,89 euros. En aquest cas, el preu és inferior al que s’havia assolit el febrer del 2020, amb 137 euros de mitjana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa