Sant Andreu no ha passat ni una setmana de dol. L’icònic bar Versalles ja ha trobat un nou propietari. L’empresari Ferran Ballús, que ja regenta el restaurant La Madurada a Horta i el Carnal a Enric Granados, agafarà les regnes de l’històric bar andreuenc, tal com ha avançat aquest divendres La Vanguardia i han confirmat al TOT Barcelona fonts pròximes a l’empresari. El Versalles s’havia quedat orfe el 31 de maig, després que el darrer propietari abaixés la persiana ofegat pel lloguer i altres deutes.
La notícia suposa un respir per al teixit comercial i veïnal del barri, que cataloguen el Versalles com un “referent” de l’hostaleria andreuenca. Segons la informació publicada a La Vanguardia, el bar passarà a dir-se La Madaura de Versalles. D’aquest forma, seria el segon cop en la història que el bar canvia el nom, ja que alguns documents de 1921 trobats recentment apunten que, inicialment, el bar es deia Le Petit Versailles. El diari també apunta que la idea del nou propietari és recuperar l’esperit de barri i impulsar menjars a preus populars. Ballús també afirma que la idea serà “mantenir alguns elements icònics de l’històric local”.

Un llegat centenari
Una de les crítiques que havia rebut l’anterior propietari és que el bar andreuenc havia perdut l'”essència de poble” que durant més de set dècades havia instaurat la família Herdero. De fet, l’historiador andreuenc Pau Vinyes, autor d’un llibre sobre els Heredero, remarcava dimarts al TOT que el tancament del Versalles era “la crònica d’una mort anunciada”. I en una entrevista recent, el mateix Pere Heredero remarcava que el Versalles no s’havia mort “sinó que l’havien matat”.
El tancament fugaç del Versalles és un exemple d’una nova era per als establiments emblemàtics. Encara més, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Pròsper Puig, creu que en el futur ens haurem d’acostumar a veure aquests negocis històrics en mans d’emprenedors aliens a la història de l’establiment, però que tenen ganes d’aposar per ells. En conversa amb aquest diari, Puig demanava, després de saber-se el tancament, deixar enrere la “nostàlgia” per abraçar aquesta nova etapa.