Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bar Versalles de Sant Andreu ja té nou propietari

Sant Andreu no ha passat ni una setmana de dol. L’icònic bar Versalles ja ha trobat un nou propietari. L’empresari Ferran Ballús, que ja regenta el restaurant La Madurada a Horta i el Carnal a Enric Granados, agafarà les regnes de l’històric bar andreuenc, tal com ha avançat aquest divendres La Vanguardia i han confirmat al TOT Barcelona fonts pròximes a l’empresari. El Versalles s’havia quedat orfe el 31 de maig, després que el darrer propietari abaixés la persiana ofegat pel lloguer i altres deutes.

La notícia suposa un respir per al teixit comercial i veïnal del barri, que cataloguen el Versalles com un “referent” de l’hostaleria andreuenca. Segons la informació publicada a La Vanguardia, el bar passarà a dir-se La Madaura de Versalles. D’aquest forma, seria el segon cop en la història que el bar canvia el nom, ja que alguns documents de 1921 trobats recentment apunten que, inicialment, el bar es deia Le Petit Versailles. El diari també apunta que la idea del nou propietari és recuperar l’esperit de barri i impulsar menjars a preus populars. Ballús també afirma que la idea serà “mantenir alguns elements icònics de l’històric local”.

Bar Versalles al barri de Sant Andreu. modernisme
Imatge interior del bar Versalles al barri de Sant Andreu / foto: Jordi Play

Un llegat centenari

Una de les crítiques que havia rebut l’anterior propietari és que el bar andreuenc havia perdut l'”essència de poble” que durant més de set dècades havia instaurat la família Herdero. De fet, l’historiador andreuenc Pau Vinyes, autor d’un llibre sobre els Heredero, remarcava dimarts al TOT que el tancament del Versalles era “la crònica d’una mort anunciada”. I en una entrevista recent, el mateix Pere Heredero remarcava que el Versalles no s’havia mort “sinó que l’havien matat”.

El tancament fugaç del Versalles és un exemple d’una nova era per als establiments emblemàtics. Encara més, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Pròsper Puig, creu que en el futur ens haurem d’acostumar a veure aquests negocis històrics en mans d’emprenedors aliens a la història de l’establiment, però que tenen ganes d’aposar per ells. En conversa amb aquest diari, Puig demanava, després de saber-se el tancament, deixar enrere la “nostàlgia” per abraçar aquesta nova etapa.

Més notícies
Notícia: Un restaurant emblemàtic de Gràcia abaixa la persiana
Comparteix
Situat al carrer del progrés, el 21 de juny serà el darrer dia que oferirà àpats
Notícia: La Boqueria desplegarà agents cívics contra la massificació turística
Comparteix
L'1 de juliol es posa en marxa el servei en l'equipament de la Rambla, dintre del pla per gestionar 16 grans espais de la ciutat amb una afluència turística elevada I La Boqueria tindrà quatre agents cívics que intentaran evitar els "inconvenients que genera la presència massiva de turistes"
Notícia: Barcelona dona veu a la infància per millorar el seu benestar
Comparteix
Collboni encarrega a una trentena de nens la difusió de l’Agenda dels Infants i dialogar amb diferents representats polítics i socials amb l'objectiu de millorar el benestar infantil
Notícia: Nou horari a les zones de càrrega i descàrrega a Ciutat Vella
Comparteix
Els treballadors de distribució de mercaderies tindran sis hores d'aparcament prioritari al districte durant l'estiu

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat gironí. a juny 07, 2024 | 17:00
    Jubilat gironí. juny 07, 2024 | 17:00
    Ho celebro; vaig estar , ja fa un temps al Versalles i em va agradar. Ara, per raons de salut, és dificil que hi torni, però estic content de que es mantingui. Felicitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa