El sector bancari és el que té els salaris més elevats a Barcelona i, fins i tot entre els alts càrrecs, contrasta poderosament amb els que hi ha en el sector turístic: dels 300.000 euros bruts anuals que poden assolir els directors generals en la banca, als 80.000 euros que es troben com a màxim en l’hostaleria. 

Són dades de la II Guia Spring Professional del Mercat Laboral. El mateix informe reflecteix que en les grans empreses ubicades a la capital catalana, els socis de consultores de finances o despatxos d’advocats, els directors d’informació i els directors comercials, tant del sector bancari com de l’assegurador, poden cobrar entre 200.000 i 250.000 euros.

En canvi, en el sector turístic, tot i donar feina al 10% de la població activa a l’estat espanyol i suposar el 8% del Producte Interior Brut (PIB), remunera els càrrecs més alts a Barcelona amb salaris que estan, com a màxim, entre els 60.000 euros i els 80.000 euros.

“Barcelona es troba en una situació privilegiada a l’hora d’atraure talent”, assegura Alexandra Andrade, directora de Spring Professional, la firma del grup Adecco especialitzada en consultoria de selecció per càrrecs directius i intermedis. “El clima, la proximitat a Europa i la multiculturalitat fan que moltes empreses escullin la capital catalana per desenvolupar els seus negocis”, afegeix.

Nou comentari

Més notícies

La recuperació econòmica no ha arribat encara als salaris barcelonins

La Cambra de Comerç i l’AMB alerten que els salaris reals de 2016 encara eren un 5% inferiors als de 2010