Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Banc Sabadell busca comprador per al seu edifici històric de la Diagonal
  • CA

Si amb el drecret exprés de Madrid després del referèndum de l’1-O el Banc Sabadell va traslladar la seva seu fora de Catalunya, a Alacant, i va deixar de ser un banc arrelat al seu origen, ara fa un pas més i es vol desfer del seu edifici corporatiu que té a la Diagonal cantonada Balmes.

Segons avança el diari econòmic Cinco Días, el banc està estudiant la posada a la venda de la seva seu corporativa, Torre Sabadell, ubicada a la intersecció de l’Avinguda Diagonal amb el carrer Balmes. Si l’operació es tanca, seria per “un valor per sobre dels 100 milions d’euros o fins i tot més”, relata el portal.

L’edifici va ser construït el 1969 i, històricament, va ser la seu del Banco Atlántico. El Sabadell va comprar l’edifici a aquest banc el 2003 per 1.500 milions i va traslladar la seu corporativa a aquest edifici. L’actiu compta amb 83 metres d’alçada i 22 plantes, que sumen 12.000 m2.

Actualment l’edifici està parcialment en desús. Tot just acull els departaments de banca corporativa i privada, la fundació, la gestora immobiliària Sogeviso i despatxos per al president i el conseller delegat. L’immoble necessitarà una reforma per tornar a posar-la al mercat. Ara bé, segons el criteri recollit per experts consultats per Cinco Días, kes instal·lacions no compleixen les actuals demandes d’oficines.

Una de les últimes operacions importants d’oficines a Barcelona va ser la venda per part de Blackstone d’un edifici d?oficines a Gloriès a Iba Capital per 120 milions. El fons nord-americà, per altra banda, va adquirir a Diagonal el 2018 la seu de Planeta, pagant al voltant de 8.000 euros per m2. També a la Diagonal, un family office va adquirir a El Corte Inglés el seu centre de Francesc Macià, que es convertirà en oficines, pagant al voltant de 7.000 euros per m2. Actualment, en aquesta zona de la ciutat el preu més car per metre quadrat podria arribar als 9.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa