Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen els criminals que van estafar 350.000 euros a l’Ajuntament

Un operatiu del Cos Nacional de Policia ha aconseguit desmantellar l’organització criminal que va estafar 350.000 euros a l’Ajuntament de Barcelona. El grup estava especialitzat en estafes a administracions públiques, fent-se passar per empreses de manteniment o de neteja i reclamant als consistoris afectats l’import per uns serveis suposadament prestats.

En el cas de l’executiu barceloní, els fets es remunten a finals del mes de maig del 2022, quan l’Ajuntament hauria transferit 350.000 euros en concepte de factures al compte bancari dels estafadors, que havien suplantat la identitat d’una empresa de neteja mitjançant missatges de correu electrònic. En adonar-se que els interlocutors no formaven part de l’empresa concessionària d’aquests serveis, el consistori va contactar amb l’entitat financera a través de la qual s’havien realitzat els pagaments per provar de recuperar els imports transferits.

Tanmateix, els diners ja s’havien retirat del compte bancari, de manera que l’Ajuntament no va tornar a tenir informació respecte a les operacions fins al passat mes de febrer, quan la policia espanyola va efectuar un registre en un domicili de Madrid per detenir un dels responsables de l’organització criminal implicada, que també havia estafat 300.000 euros a l’Ajuntament de Palma (Mallorca).

Suplantació d’identitat i desviament de diners

El modus operandi d’aquest grup criminal es basava en la suplantació de la identitat i dels correus electrònics de les empreses concessionàries d’aquests serveis per posar-se en contacte amb les administracions i demanar el pagament de les factures pendents, aportant en la majoria de casos documentació falsificada. Un cop transferits els diners, l’organització els desviava a través de diversos comptes bancaris per ocultar-ne el rastre. Per poder fer aquest desviament, els implicats buscaven a través de les xarxes socials terceres persones que estiguessin disposades a obrir-se un compte bancari i cedir-lo al grup a canvi d’una compensació econòmica.

Fruit d’aquestes indagacions policials s’han arrestat sis persones com a presumptes responsables dels delictes d’estafa, falsedat documental i pertinença a organització criminal, però no es descarten més detencions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josefina a març 21, 2023 | 15:26
    Josefina març 21, 2023 | 15:26
    Semble mentirà que no se donesint compta, que inútils que són perquè tenim uns governants tan inútils tan que cobran jo u faria millor i no posseria la mà al foc per ningú

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa