Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apagada massiva al comerç barceloní en protesta per l’encariment de la llum

Els comerços de Barcelona protagonitzaran una “apagada massiva” per protestar per l’escalada del preu de la llum. Així ho ha confirmat aquest dimecres Barcelona Comerç, que en un comunicat convida tots els locals dels diferents eixos comercials adherits a l’agrupació a sumar-se a l’acció reivindicativa, que tindrà lloc aquest divendres a les dotze del migdia i durarà quinze minuts.

L’objectiu d’aquesta protesta impulsada per Barcelona Comerç és reclamar “mesures urgents” que es tradueixin en una “disminució immediata” de l’impacte del preu de l’energia als negocis. Entitats com la patronal Pimec també s’han sumat a la iniciativa, que coincidirà amb l’acció impulsada a escala estatal per la confederació de forners i pastissers.

Entre les mesures que demanen els comerciants hi ha una rebaixa del tipus impositiu de lʼIVA que sʼaplica a la factura de l’electricitat del 21% al 4% i la bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social fins al final de la primavera. L’entitat barcelonina també demana una bonificació del 100% de les quotes del treball autònom fins a finals de la primavera i l’atorgament d’ajudes directes a totes les empreses.

“Aquest increment, com recollíem al nostre manifest, ‘El que la pandèmia no es van endur, s’ho emportarà la factura de la llum’ arriba, en molts casos, al 250% en la factura de la llum i al 130% de mitjana en el cas de la del gas”, remarca en el comunicat Barcelona Comerç.

Una “tempesta perfecta” per al comerç

Per la seva banda, la patronal Pimec ha avisat que l’encariment de la factura energètica posa “en risc la viabilitat de molts negocis”. “Ja que no podem continuar amb situacions tan desfavorables com la Covid, la crisi energètica que per al comerç urbà estan originant la tempesta perfecta”, ha destacat el president de Pimec Comerç, Alex Goñi, en unes declaracions recollides per l’ACN.

En aquest sentit, Goñi ha manifestat que el sector del comerç està fent un “gran esforç” per mitigar l’impacte negatiu dels increments al consumidor final, fins i tot a càrrec de la reducció dels “pocs marges empresarials” d’aquesta activitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep M a octubre 27, 2022 | 09:34
    Josep M octubre 27, 2022 | 09:34
    Que es foti el comerç, s'han passat la vida alimentant les grans companyies estafadores, i ara es queixen?, que els bombin, Quant comerços s'han passat a companyies etiques?, entre poques i cap, dons ara, que se jodan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa