Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els antics ocellaires de la Rambla, a punt de ser desnonats

L’estira-i-arronsa entre l’Ajuntament de Barcelona i els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona arriba al moment crític. Els venedors han rebut ja la notificació de desnonament per aquest febrer i ja només els queda una setmana a les casetes.

Segons han explicat ells mateixos a l’agència ACN, van rebre a finals de gener la comunicació amb un termini d’un mes per a l’execució, tot i que sense una data exacta. Han presentat un recurs contra la notificació i sol·liciten accés a mediació judicial. Van perdre un cop als jutjats però tenen un segon contenciós a tribunals que encara no s’ha resolt.

Així les coses, demanen a l’alcaldessa Ada Colau una solució dialogada al conflicte i recorden que la Síndica de Greuges de Barcelona també ho va recomanar. El propietari de la majoria de les 11 parades existents, que fa de portaveu del col·lectiu, Javier Cuenca, continua reivindicant que les llicències d’aquests negocis són vigents. Els antics ocellaires es van haver de reconvertir a altres activitats quan el consistori va vetar la venda d’animals a la Rambla. Així, els nous quioscos s’han omplert de gelats, souvenirs i productes típics i han reforçat el caràcter turístic de l’avinguda.

L’Ajuntament, per contra, considera extingides les concessions des del 14 de juny del 2021 perquè les dels ocellaires antics van ser atorgades el 1971 per un termini màxim de 50 anys. Així, considera que té dret a enderrocar els quioscos hereus d’aquelles parades originàries de finals del segle XIX. No els dona cabuda al futur de la Rambla, perquè el nou pla d’ordenació de 2016 no compta amb elles per tal d’alliberar espai. Un cop reformada la Rambla només hi haurà quioscos de flors i de premsa, amb l’única excepció de les cabines de la ONCE i l’històric quiosc de venda d’entrades del Museu de la Cera.

Segons Cuenca, el desnonament immediat és una “estratègia de pressió” del consistori i critica la pressa per fer-los fora malgrat que les obres de la Rambla no arribaran a la part alta del passeig fins l’any 2029. Tot i que ell no voldria haver de marxar de la Rambla en cap cas, perquè és la tercera generació de la seva família al capdavant dels quioscos, suggereix alternatives com traslladar-se a parades de mercats municipals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Out a febrer 16, 2022 | 21:53
    Out febrer 16, 2022 | 21:53
    Cuenca a Cuenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa