Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’antic cinema Niza ja és un supermercat

graph –>

L’espai on hi havia l’antic cinema Niza del barri de Sagrada Família ja és un supermercat amb data d’estrena: 10 de desembre. Es tracta de l’últim capítol de la llarga reconversió de l’emblemàtic local en un establiment de la cadena Mercadona. El passat mandat col·lectius veïnals es van mobilitzar per reclamar a l’Ajuntament que mantingués l’ús cultural de l’espai, però finalment la mediació va desembocar en l’obertura d’un ateneu ciutadà en un altre punt del barri.

Les obres del nou comerç estan visiblement avançades i la façana ja llueix el rètol de la marca i una lona que anuncia la data d’obertura. Ocupa els baixos d’un bloc de pisos de nova construcció, que ha substituït l’antic immoble de baixa altura on hi havia el cinema.

Nou bloc de pisos i supermercat als antics cinemes Niza / MMP
Nou bloc de pisos i supermercat als antics cinemes Niza / MMP

L’enderroc va començar el gener de 2018, tot i que el cinema va tancar el 2005, fa ja 15 anys. Havia obert el 1946 i tenia única sala de projecció amb capacitat per a 1.300 espectadors. Durant la Transició va ser escenari de múltiples mítings del PSUC i del PSC.

Els antics cinemes Niza, ja abandonats, en una imatge de 2018 / MMP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa