Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Àngel Simon, empresari de l’any per impulsar Barcelona com a ‘hub’ mundial de l’aigua
  • CA

La patronal Foment del Treball ha distingit el president d’Agbar, Àngel Simon, amb la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any per la seva defensa de la col•laboració públicoprivada i els esforços per garantir l’accés a l’aigua. Foment destaca també que Agbar ha garantit el subministrament d’aigua durant la pandèmia. El guardó premia la trajectòria professional de Simon i el seu lideratge al capdavant de la companyia i reconeix la posició d’Agbar “com un referent a nivell mundial de la gestió de l’aigua” en un context creixent de manca de recursos hídrics.

Simon ha afirmat que aquest premi “reconeix el treball de totes les persones que, durant sis generacions, en els 150 anys de trajectòria de la companyia, han anat construint Aigües de Barcelona fins a ser la que coneixem avui, amb la col·laboració publicoprivada al centre”. Sobre el vincle de la companyia amb la ciutat de Barcelona, Àngel Simon ha assegurat que “la proposta de model de gestió de l’aigua del grup ha aconseguit posicionar Barcelona com un hub mundial de l’aigua” i que “hem de continuar treballant, conjuntament totes les parts, empreses i administracions, per recuperar l’impuls d’un projecte il·lusionant que ha estat present en els millors moments de la història de la nostra ciutat”.

Simon Agbar
Cerimònia de premis organitzada per Foment del Treball / Agbar

Foment també ha premiat el director del Festival Jardins Pedralbes i Festival Mil•lenni, Martín Pérez Lombarte, amb la Medalla d’Honor a la Trajectòria Empresarial.Simon, de 63 anys, és enginyer de Camins, Canals i Ports i ha exercit la seva professió en diferents companyies fins que el 1995 es va incorporar al Grup Agbar després d’ocupar la gerència de l’AMB. Al 1990, es va traslladar a Xile com a gerent general d’Aguas Andinas, una de les empreses de gestió d’aigua més grans de l’Amèrica Llatina, i al 2002 va passar a ocupar el càrrec de director general d’Aigües de Barcelona. El 2010 va assumir la presidència d’Agbar i des de 2013 ocupa la vicepresidència executiva de Suez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa