Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amancio Ortega, Álvarez-Pallete i Botín, exemples de la solidaritat empresarial davant la Covid-19

Amancio Ortega, president i fundador d’Inditex; José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, i Ana Patricia Botín, presidenta del Banco Santander, al costat d’altres companyies de l’Íbex-35, com BBVA i Iberdrola, han fet un pas a el front i han posat totes les seves capacitats econòmiques, materials i logístiques per ajudar a combatre la pandèmia de Covid-19.

Amancio Ortega, Álvarez-Pallete i Ana Patricia Botín / Servimedia

Amancio Ortega, Álvarez-Pallete i Ana Patricia Botín / Servimedia

Les cinc companyies han organitzat un fons comú de 150 milions d’euros per comprar respiradors i material sanitari. Exemple d’una solidaritat que durant les últimes setmanes han mostrat milers de grans, mitjanes i petites empreses.

L’aportació d’Inditex ha estat notable i Ortega ha posat a disposició de govern espanyol tota la seva xarxa de logística a la Xina per comprar i transportar material sanitari, a més de transformar els seus centres de producció per confeccionar bates i material necessari per als sanitaris.

A més dels 25 milions d’euros compromesos amb el grup de l’Íbex-35 i la fabricació pròpia de material a les seves instal·lacions, entre Inditex i la Fundació Amancio Ortega haurien aportat 60 milions d’euros més en material, adquirint 1.450 respiradors per a unitats de cures intensives, més de 3 milions de mascaretes, un milió de kits de detecció i gairebé 500 llits per a hospitals.

Per la seva banda, José María Álvarez-Pallete, el primer president de l’Íbex a anunciar mesures tant per als empleats de Telefónica com per als seus clients, va ser un dels impulsors del fons comú de 150 milions amb què la seva companyia ha adquirit respiradors i altres elements de material sanitari.

Des de la Fundació Telefónica també es va llançar la iniciativa #Sumafuerzas signant un conveni de 500.000 euros amb Creu Roja, destinats a la creació d’espais de confinament per a persones sense llar i per possibilitar el lliurament de béns bàsics a domicili per a persones en especial situació de vulnerabilitat .

Així mateix, Telefónica ha pres decisions per ajudar empreses proveïdores i ha injectat 20 milions d’euros per pagar a l’abril a més de 200 empreses les factures de maig i juny.

Per la seva banda, Ana Patricia Botín, al front del Banco Santander, va decidir fer una donació milionària a la Comunitat de Madrid, aportant 4 milions d’euros per comprar respiradors i habilitar 2.000 llits a l’hospital d’Ifema.

A més, va donar un milió d’euros al ministeri de Sanitat per a la compra de mascaretes. En el cas del Santander, els 25 milions d’euros aportats pel fons creat per les empreses de l’Íbex aniran augmentant amb la reducció dels salaris dels alts directius i del consell d’administració, al costat de les aportacions voluntàries que vulguin realitzar els empleats del grup Santander. La presidenta s’ha abaixat un 50% la seva retribució anual del 2020.

Des de l’inici de la crisi, l’ajuda de grans companyies espanyoles ha estat fonamental a l’hora de comprar, fabricar i transportar material sanitari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els la sua si s'arruina a abril 12, 2020 | 03:48
    Els la sua si s'arruina abril 12, 2020 | 03:48
    En una espana arruinada, les 400 families mafioses xucladores, el Medieval, els fiscals del TC, els mitars pn i gc no veurien afectats els seus imgressos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa