Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament prioritzarà el comerç de proximitat en el pla per omplir locals buits a Ciutat Vella
  • CA

El districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa han publicat les bases de la segona convocatòria del pla Baixos de Protecció Oficial, que té l’objectiu de dinamitzar els locals comercials de propietat municipal del districte que estaven buits per implantar-hi activitats. Les noves bases prioritzen els projectes que es vulguin destinar al comerç de proximitat, en concret els projectes als quals “no se’ls renovarà el contracte o que tindran una pujada abusiva del lloguer”, així com els que demostrin “fort arrelament” al barri o que “estiguin liderats per persones en situació de vulnerabilitat”, segons ha explicat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

L’adjudicació dels locals per als projectes es fa a través d’un sistema de puntuació. En aquesta ocasió, els comerços de proximitat tindran avantatge perquè obtindran una major puntuació en la fase de valoració, i a més se’ls oferirà contractes de lloguer més assequibles i més llargs. En concret, el lloguer per als comerços de proximitat seran un 15% més baixos i tindran una durada de cinc anys. 

Les dones, els joves sense estudis superiors, persones en atur de llarga durada, persones de més de 45 anys i en situació d’atur i persones “en altres situacions de vulnerabilitat social” tindran prioritat en l’adjudicació dels locals, segons informa l’Ajuntament. 

En la segona convocatòria s’ofereixen vuit locals que es troben als barris del Raval i Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera. S’estan oferint dos locals que s’estan comprant a propietaris privats. Els locals estan situats a: Carrer de Robador, 21; carrer de Robador, 43; carrer Arc del Teatre, 13; carrer de Francesc Cambó, 30-36; carrer de Flassaders, 23; carrer Cera, 10; carrer Carretes, 43; i al carrer de Santa Madrona, 6-8, porta 2. Tenen una mida d’entre 35 i 155 m2.

Pin ha posat èmfasi en la voluntat d’ajudar el comerç de proximitat, motiu pel qual els preus del lloguer seran un 15% inferiors per aquests projectes. La voluntat del consistori és “lluitar contra la gentrificació i el monocultiu turístic”.

Els preus aniran dels 238 euros als 658,75 euros el primer any per al comerç de proximitat i dels 280 als 775 euros per a la resta d’activitats. El preu del lloguer dependrà de la mida dels locals i s’incrementarà progressivament dels 285,6 euros fins als 869,55 euros el tercer any per al comerç de proximitat. Per a la resta d’activitats, anirà dels 336 euros als 1.023 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa