Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajuntament i Generalitat aprofiten la gira del Barça per atraure inversions del Japó
  • CA

Una missió empresarial liderada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona viatja fins al 27 de juliol al Japó, aprofitant la gira asiàtica del FC Barcelona, per fomentar les relacions comercials i culturals. En un comunicat aquest diumenge, les dues institucions han explicat que les seves màximes autoritats a la delegació seran la consellera d’empresa Àngels Chacón, la consellera de cultura Mariàngela Vilallonga i el comissionat municipal de Promoció Econòmica, Lluís Gómez.

La visita inclou dos actes, a Tòquio i a Kobe, anomenats Barcelona Catalonia Talks. Bussiness and Barça, en els quals presentaran “els atractius de Catalunya com a destinació d’inversions per a les empreses asiàtiques”. Les trobades preveuen arribar a 60 alts directius de les principals empreses japoneses al voltant dels partits previstos del Barça a Tòquio i Kobe. 

Durant el viatge Chacón es reunirà amb diverses empreses, tant firmes japoneses ja instal·lades a Catalunya (after-care) com companyies que han mostrat interès per invertir. Una de les reunions que tindrà lloc serà amb serà MUJI, cadena de botigues que recentment va obrir una flagship Store al passeig de Gràcia i va contractar 70 treballadors, 28 dels quals provinents de la borsa d’ocupació de Barcelona Activa. A Tòquio, Chacón es trobarà amb la fabricant de materials AGC, visitarà el ‘showroom’ de realitat virtual de Toppan Printing i es reunirà amb responsables de Mitsubishi UFJ Financial Group; a Nagoya visitarà la seu central de la multinacional Denso, i a Kobe visitarà la planta de robòtica industrial de Kawasaki.

En busca d’un vol directe al Japó

Gómez es trobarà amb responsables de les principals aerolínies japoneses amb la intenció d’impulsar la creació d’una connexió directa entre el Japó i Barcelona, una ruta que fan 200.000 passatgers a l’any i que actualment no disposa de cap vol directe. També presentarà com l’espai públic de Barcelona pot generar i distribuir prosperitat econòmica al seminari Arquitectura y deporte: FC Barcelona, proyectos estratégicos y Espai Barça de l’Institut Cervantes de Tòquio.

Per la seva banda, Vilallonga donarà suport a la cultura catalana al Japó i assistirà a l’òpera Turandot al New National Theatre Tokyo en el marc del cicle de concerts que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ofereix al Japó com a convidada a l’Olimpíada Cultural de Tòquio 2020, i a un concert simfònic que l’OBC oferirà al Bunkamura Orchard Hall. A la ciutat de Himeji la consellera de Cultura visitarà l’exposició l’exposició itinerant The city of Artistic Miracles del MNAC i es trobarà amb membres del Casal Català de Tòquio, així com amb diverses personalitats culturals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa