Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament destina 100.000 euros a comerços afectats pels disturbis contra la sentència
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destinarà una partida extraordinària de 100.000 euros a promocionar comerços i teatres, especialment del centre de la ciutat, per pal·liar els efectes negatius que hagin pogut tenir els disturbis de les últimes setmanes.

Ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, durant la cinquena edició de la jornada ‘Barcelona ON’, que ha reunit durant aquest dimecres al teatre El Molino a representants públics i empresarials per debatre sobre el comerç, el turisme i les potencialitats de la capital catalana.

L’ajuda econòmica l’han vehiculat en col·laboració amb Barcelona Oberta i l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) i es dividirà en dues meitats: el 50% anirà per als sectors comercials i l’altre 50% per als teatres de centre de la ciutat.

“El que hem fet des de ja en col·laboració, entre d’altres, amb Barcelona Oberta és reforçar la promoció d’especialment del centre de la ciutat, que ha estat qui més ha patit les conseqüències dels disturbis que hem viscut en les últimes setmanes a la ciutat “, ha explicat Collboni.

Ha defensat que una de les potencialitats que té el centre de Barcelona és l’experiència global que viu algú que va a comprar a el centre de la ciutat: “Hi ha tota una experiència d’anar a el centre per Nadal, des d’anar als restaurants fins a l’oferta cultural que tenim al centre “.

Pla econòmic

Per la seva banda, el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha reclamat a l’Ajuntament, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Generalitat, Estat, Fira de Barcelona, ​​Turisme de Barcelona i patronals, un pla econòmic per “rellançar la ciutat, connectar Barcelona i posar-la en mode on“.

Jené també ha demanat diàleg i ha celebrat que la capital catalana ha millorat en seguretat i top manta: “Albert Batlle ha actuat des del minut un: s’ha vist un canvi radical. Sabem que no és fàcil i cal aquest protocol que està elaborant la Generalitat. Hem avançat en el tema de la inseguretat”.

Jené ha insistit, a més, en la necessitat de tenir la flexibilitat comercial “d’una ciutat de compres com la que som”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa