Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aeroport de Barcelona bat el rècord en volum de càrrega aèria el 2019
  • CA

L’aeroport del Prat ha tancat l’any 2019 amb una xifra record de de 177.300 tones de càrrega aèria amb un creixement del 2,5%. El creixement, però, és moderat, la causa principal és la tendència negativa del propi sector a nivell mundial, que ha viscut retrocessos de demanda durant el 2019, molt influenciat per les tensions entre els Estats Units i la Xina, i l’estancament del comerç mundial.

Durant l’any anterior, les exportacions aèries gestionades des de Barcelona van tenir com a destinacions principals les regions d’Àsia Pacífic i Àsia del Nord (37%), Amèrica del Nord (20%) i Amèrica Llatina (18%). Tanmateix, aquestes regions no tenen prou oferta des de Barcelona per satisfer la demanda de càrrega aèria amb vols directes.

Qatar i Emirates tenen el 23% de la quota

Durant el 2019, Qatar Airways s’ha posicionat com a companyia aèria líder en càrrega a Barcelona (12,2% de quota), i supera per primer cop a Emirates (11,8% de quota). A més, les tres grans empreses repartidores de transport urgent (UPS, DHL i FedEx) han aconseguit una quota del 22% a l’aeroport.

A nivell de destinació, destaca Seül (ICN), que ha incrementat exponencialment les xifres d’exportació i importació directa des de Barcelona (+91% i +68%, respectivament) des que va començar la ruta al 2017. La ruta amb la capital sud-coreana té una molt bona capacitat de càrrega gràcies a l’àmplia connectivitat que ofereixen tant Korean Air com Asiana. Les aeronaus de càrrega pures (freighters) guanyen importància a Barcelona i ja gestionen el 26% de la mercaderia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa