Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aena inicia el procés per construir la terminal satèl·lit a l’Aeroport de Barcelona

El Consell d’Administració d’Aena ha aprovat aquest dimarts l’inici del procés per a la construcció de la nova terminal satèl·lit a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, ha informat l’operador aeroportuari en un comunicat. Aquesta terminal acumula ja 10 anys d’endarreriments, perquè s’havia anunciat l’any 2009 però havia quedat en un calaix.

Aquest procés s’ha iniciat amb la licitació de l’assistència tècnica per a la redacció del projecte i l’assistència tècnica d’arquitectura, que s’estendrà fins a la finalització de les obres.

Les licitacions de serveis d’enginyeria constitueixen l’inici del tràmit que conclourà amb la construcció del nou edifici satèl·lit, així com la reconfiguració de la terminal T1 i la modificació del camp de vols. Per un altre costat, l’assistència tècnica per a la redacció del projecte ha sortit a concurs amb un pressupost de 12 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos.

Aquesta assistència inclou la redacció dels projectes constructius que serveixin de base per a la licitació de les obres del nou Edifici Satèl·lit T1s, la reconfiguració de la terminal T1, l’ampliació del túnel de connexió de la T1 amb el nou edifici, l’ampliació dels aparcaments i modificacions en el camp de vols, amb una nova plataforma d’estacionament d’aeronaus i nous carrers de rodatge.

Pel que fa a l’assistència tècnica d’arquitectura, la qual contempla el període d’execució d’obres, surt a licitació per un import màxim de 648.000 euros i un termini de 48 mesos.

El president d’Aena, Maurici Lucena, va preveure el 4 de març que estarà “tot a punt” perquè les obres s’iniciïn en 2021-2022 i perquè en 2026 estiguin acabades la nova terminal, la plataforma d’estacionament d’aeronaus i un edifici de aparcaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa