Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aena endarrereix l’ampliació del Prat per la crisi
  • CA

Aena ha decidit endarrerir l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat per l’afectació de la crisi provocada per la Covid19 i ha anunciat la seva posada en marxa “més enllà” de la data d’inici prevista per 2022. El retard també afectarà l’ampliació de l’aeroport de Barajas, l’altre gran enclavament de l’estat espanyol.

Així ho ha indicat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, qui també va confirmar que l’operador dels aeroports del país ha reprès els seus plans d’inversió de curt termini, encara que també amb retard.

Recuperació lenta

“Aena manté els seus compromisos d’inversió tot i que s’estima que el transport aeri no arribarà fins al 2022 o 2023 els nivells de viatgers que presentava el 2019, abans de la crisi”, va assegurar Ábalos durant la seva compareixença al Senat.

Així, ha indicat que l’operador ja ha “reactivat” les inversions de la primera part del seu pla estratègic, entre 2020 i 2022, “si bé en algun cas les previstes per a aquest any es retardaran a el següent”.

A més, el ministre va transmetre que Aena “segueix considerant necessàries” les grans inversions d’ampliació d’aeroports incloses en la segona part del seu pla.”No obstant això, el termini per a la iniciació de la seva posada en marxa es dilatarà més enllà de 2022″, ha apuntat el titular de Transports.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa