Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord per impulsar un ‘hub’ dedicat a la innovació urbanística
  • CA

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i Barcelona Tech City impulsaran un hub dedicat a la innovació urbanística a Barcelona. En concret, anirà destinat a la investigació en urbanisme, infraestructures, mobilitat, habitatge, construcció, salut urbana, el big data i l’alimentació. Es posarà en relleu l’aplicació de la robòtica, el disseny paramètric i la digitalització de la construcció d’edificis, entre d’altres.

Les tres entitats informen que desenvoluparan el projecte en un recinte de 25.000 m2 i que encara l’han de trobar. El projecte formarà part del projecte Urban Tech Campus de Barcelona Tech City, que participa a la xarxa global Fab Labs. “L’objectiu és crear un hub destinat a la investigació en àmbits relacionats amb la transició ecològica i digital sobre la ciutat i els edificis i l’impuls de start-ups, que pugui atreure i desenvolupar el talent de Barcelona”.

El hub estarà obert a la participació de col·legis professionals, administracions, empreses, professionals de cada sector, organitzacions cíviques i qualsevol entitat que busqui impulsar la innovació en l’urbanisme, segons informen les tres entitats en un comunicat. El projecte compta amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers de Camins, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, l’Associació de Promotors de Catalunya, l’Institut de la Tecnologia de la Construcció o la Mobile World Capital.

També inclourà un centre internacional per a l’educació avançada, educació per a professionals i educació per a industrials vinculada a la transformació urbana. Impulsarà, a més, la recerca vinculada a l’impacte de les tecnologies de la informació i la transformació ecològica de les ciutats, incloent-hi un gran laboratori de fabricació digital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa