Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 82% dels ciutadans veuen el canvi climàtic com el major desafiament en els pròxims 20 anys
  • CA

L’aposta dels ciutadans de tot el món per la sostenibilitat és una realitat que queda reflectida en els estudis que ha dut a terme McCann Worldgroup (MW), companyia global de serveis de màrqueting, amb una xarxa integrada d’agències de publicitat amb presència en més de 100 països, entre ells Espanya. Aquests estudis revelen que el 82% de ciutadans de tot el món considera que el canvi climàtic és el desafiament més gran al qual ens enfrontem en els pròxims 20 anys, conjuntament amb l’amenaça de pandèmies.

La unitat d’intel·ligència global de MW, ha desenvolupat més de 40 estudis quantitatius i 100 qualitatius a escala mundial. Els últims són ‘The Truth About Wellness‘ i ‘The Truth About Sustainability‘, els resultats dels quals confirmen la necessitat d’apostar per la sostenibilitat, alhora que des de McCann veuen prioritari una reformulació estratègica de les marques i de les empreses. Per això, des de la companyia ja es treballa des del concepte del “new màrqueting”.

La preocupació pel canvi climàtic és molt elevada en tots els països i en el cas d’Espanya l’estudi ‘Truth About Sustainability’ revela que el 61% dels espanyols diuen estar preocupats pel canvi climàtic, percentatge molt a l’una amb relació a la dada global (63%).

A més, el 46% mostra preocupació pel canvi climàtic, però senten impotència davant l’absència de solucions per a detenir-lo. Una altra dada significativa és que el 77% opina que les marques tenen major capacitat per a generar canvis positius entre la població que fins i tot els mateixos governs.

Respecte a l’estudi sobre la percepció de la salut, el 80% de la població mundial afirma que la seva definició de benestar ha canviat, amb la salut mental emergint sorprenentment com la preocupació sobre salut número u, fins i tot per davant dels nous tractaments contra el càncer i els nous enfocaments de la immunitat.

Una altra dada que queda reflectit en els citats treballs és que el 90% de les cent principals companyies del món ha realitzat algun tipus de compromís amb la sostenibilitat o el canvi climàtic en els últims dos anys.

A l’hora d’adoptar decisions personals que ajudin a la sostenibilitat, més del 90% es declara disposat a canviar alguna cosa en les seves accions quotidianes per a viure de forma més sostenible, encara que, no obstant això, només el 13% de les persones estarien disposades a renunciar a la carn o el 9% acceptaria limitar viatges internacionals.

Encara que l’activisme està més relacionat amb les franges d’edat més jove, els estudis de McCann posen de manifest que els qui major preocupació expressen pel medi ambient són les persones de 55 a 64 anys, entre les quals el 68% així ho reflecteix. En canvi, entre els joves de 18 a 24 anys mostren preocupació pel medi ambient el 62%.

Com a conclusió d’aquests estudis es reflecteix que, avui dia, la sostenibilitat afecta a tot, des de les polítiques governamentals fins al comportament del consumidor. Les marques, segons la recerca de MW, tenen un enorme potencial per a fer que el món sigui un lloc millor.

Els treballs realitzats enfoquen la sostenibilitat com un desafiament global amb matisos locals. Es tracta de tenir en compte els contextos culturals de cada regió, però la necessitat d’actuar a tot el món. Finalment, es pretén llançar el missatge, amb el propòsit que ho facin seu les marques, que ser sostenible no és més car.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa