Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 5G i les start-ups, les estrelles d’aquesta nova edició del MWC
  • CA

El Mobile World Congress (MWC) obre les portes aquest dilluns al matí pivotant sobre tres eixos: el 5G, l’Internet de les coses i la intel·ligència artificial i amb 1.500 expositors. La inauguració del congrés ha comptat amb els directors generals d’empreses com Vodafone o Telefónica -dues de les grans companyies de telecomunicacions- que han fet un repàs de la necessitat d’incrementar la tecnologia i la innovació en el sector. “Estem molt orgullosos de poder presentar els nostres nous objectius i de treballar plegats amb aquest esdeveniment”, ha explicat Jose Maria Álvarez-Pallete, director general de Telefónica. Pel que fa al, ja no tan petit, For Years From Now (4YFN) també ha inaugurat les seves sessions recordant que no només l’ecosistema innovador ha crescut, sinó que “les start-ups són el futur”, ha dit Pere Duran, director del 4YFN. Enguany, aquest congrés ha portat 600 start-ups del món a Barcelona.

Connectivity Unleashed és el lema amb el qual han batejat aquesta edició. La seva traducció literal és Connectivitat desplegada, i Mats Granryd, el director general de la GSMA -l’empresa que organitza el congrés- ha recordat que és una manera d’explicar que la “tecnologia ha arribat a un altre nivell”. En aquest sentit, les 1.500 exposicions -que s’instal·laran als sis dels pavellons del recinte de Fira de Barcelona fins aquest dijous- demostraran que el 5G és un punt d’inflexió.

Les telecomunicacions i la intel·ligència artificial són les protagonistes d’aquest esdeveniment. De fet, les empreses més esperades en aquest congrés són les grans companyies de les telecomunicacions com Samsung, Xiaomi, Huawei, Telefónica, Orange, Vodafone o Ericsson, ja que són es que realment estan començant les seves investigacions davant d’aquesta nova generació 5G: “Tenim molts projectes i estem encantats de poder-los compartir en aquest esdeveniment”, ha explicat Nick Read, director general de Vodafone.

Alguns dels assistents al Mobile World Congress 2022 accedint al recinte mitjançant el reconeixement facial / ACN
Alguns dels assistents al Mobile World Congress 2022 accedint al recinte mitjançant el reconeixement facial / ACN

Pel que fa als aspectes de seguretat d’aquesta edició, la mascareta FFP2 continua sent obligatòria dins del recinte. Mentre que l’edició de l’any passat -marcada per la pandèmia- promocionava un esdeveniment completament híbrid, l’edició d’enguany també té aquesta possibilitat, però dels més de 1.000 ponents que passaran pels escenaris del MWC, “gairebé el 95% seran presencials”, ha explicat el congrés.

La mirada posada al 4YFN

Estem molt contents d’haver tornat“, ha recalcat Duran. I és que aquest congrés ha anat creixent amb els anys. Al principi només tenia una petita sala al costat del gran esdeveniment que és el MWC, però des de l’any passat -que la pandèmia va obligar que ambdós congressos es fusionessin- el 4YFN ha demostrat el seu potencial i s’ha guanyat el lloc de tenir la seva pròpia nau a Fira de Barcelona, connectada amb el Mobile World Congress.

Unes 600 start-ups de tot el món tenen el seu lloc en aquest congrés per ensenyar el seu projecte i, possiblement, aconseguir finançament per continuar creixent. “És un gran lloc per fer contactes”, ha descrit Duran. A més, el congrés també compte amb espais per fer aquestes connexions entre empreses, entre ells el Beat Barcelona, un espai en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, per fer “networking més informal”, tal com diu el director del 4YFN. En aquest sentit, a partir de les sis de la tarda els empresaris es poden reunir a l’exterior del recinte per conèixer altres emprenedors “en un ambient relaxat”, afegeix Duran.

S’obren les jornades de la innovació a Barcelona, la que ja s’ha considerat la seu del Mobile World Congress. Amb un contracte que s’amplia fins al 2025, l’esdeveniment torna a aterrar a la capital catalana per passar quatre dies ensenyant la tecnologia del futur i connectant empreses d’arreu. I és que tal com explicava el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman: “Han estat temps difícils, però el sol brillarà i tornarem a reunir el MWC i Barcelona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa