Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 3.000 persones recorren a Nou Barris Activa per trobar feina
  • CA

El centre Nou Barris Activa de Barcelona Activa ha atès en el seu primer any 3.024 persones a la recerca de noves oportunitats de treball, i d’aquests, 1.314 (un 43,4%) no havien fet servir mai els serveis de l’agència de desenvolupament. Per a Barcelona Activa, aquest increment implica haver assolit el repte de proximitat, minimitzant la distància entre la ciutadania i el servei públic, especialment en territoris de rendes baixes, segons ha destacat el consistori en un comunicat.

El perfil més nombrós de les més de 3.000 persones ateses correspon a dones (58,3%), residents a Nou Barris, entre 25 i 44 anys (48,4%), amb estudis secundaris (47,4%), en situació d’atur (66,1%) i nacionalitat espanyola (65%). El 79,6% són procedents de barris sense cap tipus de recurs ocupacional municipal, principalment, la Prosperitat, Porta, Turó de la Peira, Verdum, Vilapicina i Torre Llobreta, Roquetes, la Guineueta i Trinitat Nova.

Del percentatge de la població estrangera, la majoria són de països de la Unió Europea (UE), i fora de la UE, la presència més significativa és de persones del Marroc, Hondures, Veneçuela i Bolívia. Fins a 600 persones s’han acostat a l’espai de recerca de feina, que ha experimentat un creixement del 90%. En molts casos són veïns que visiten l’espai amb freqüència fins que troben feina. A més, el Punt d’Informació i Orientació Laboral ha arribat a prop de les 800 visites.

Entre els exemples destacats, Nou Barris Activa ha creat un punt d’atenció a l’emprenedoria i empresa de districte, ha impulsat actuacions amb altres entitats per oferir un suport de recerca de feina a persones sense sostre, i ha incorporat més accions de gamificació digital per a joves per sensibilitzar-los sobre drets i deures laborals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa