Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 22@ supera amb nota la pandèmia: bat rècords d’inversió
  • CA

Que la Covid-19 ha fet estralls en l’economia i en tots els àmbits de la vida és innegable. Molts sectors econòmics hauran quedat tocats durant molt de temps i la recuperació serà lenta. La restauració, el turisme, el comerç… però hi ha un sector que remunta a Barcelona i amb nota. La innovació i la tecnologia, concentrada sobretot al discricte del 22@, va tancar el 2021 amb unes xifres rècord.

Segons un estudi elaborat per la firma Cushman & Wakefield, el districte innovador ha tornat a la normalitat i ha recuperat la demanda prepandèmia amb contractacions de 125.000 metres quadrats d’oficines, un 184% més que el 2020, unes xifres d’inversió rècord de 1.048 milions d’euros, superant les dades del 2019.

Glovo i Webhelp, per exemple, han protagonitzat dues operacions de prelloguer per espais de més de 20.000 metres quadrats. Un èxit, les xifres del 2021, que han fet que l’associació empresarial privada que reuneix les principals empreses del districte barceloní, 22@ Network, hagi alertat de la falta de superfície disponible i ha reclamat a les administracions que facilitin l’arribada de talent.

Edificis residencials i d'oficines al 22@ del Poblenou / Jordi Bataller (ACN)
Edificis residencials i d’oficines al 22@ del Poblenou / Jordi Bataller (ACN)

Tots just fa uns dies l’Ajuntament de Barcelona anunciava reservarà terrenys al districte tecnològic de Sant Martí per fer-hi pisos per a veïns i alhora permetrà la instal·lació d’oficines i d’empreses en un milió de metres quadrats més. Tot plegat, amb la intenció de crear un model híbrid de vida de barri i centre neuràlgic de l’economia. El 22@ naixia l’any 2000 com una iniciativa municipal per transformar 200 hectàrees de sòl industrial del barri del Poblenou en un districte productiu innovador amb espais moderns per a la concentració estratègica de activitats intensives en coneixement.

De fet, el 22@ va ser el lloc de més adquisició d’oficines el 2021 i és el principal nucli empresarial per a les oportunitats de negoci i d’emprenedoria. L’informe defineix el 22@ com “el submercat amb més transaccions i més volum d’inversió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa