Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Nadales als balcons per combatre un Nadal descafeïnat
  • CA

Un interior d’illa de l’Antiga Esquerra de l’Eixample ha tornat a demostrar –com ja va passar arreu de Barcelona amb el confinament domiciliari de la primavera– que la unió entre veïns és la solució més eficient per combatre el desencís que acompanya les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus. D’alguna manera, els veïns d’aquests edificis han salvat una petita estona del Nadal. Com aquest any han quedat prohibides les grans trobades familiars, un veí ha pres la iniciativa i ha acabat embolicant a diverses comunitats perquè s’unissin a cantar les nadales, totes juntes, aquest vespre.

El lloc exacte on s’ha donat aquesta actuació comuna és l’illa que queda encabida entre els carrers de Provença, Casanova, Muntaner i Rosselló, a tocar de l’Hospital Clínic. Entre la foscor i la ressaca del dinar d’un dia especial, quan han sortit a les finestres i els balcons, s’han acabat animant i han aconseguit cantar himnes nadalencs com A Betlem me’n vull anar o Les dotze van tocant.

Els veïns asseguren que és la primera vegada que es posen d’acord per cantar els uns amb els altres el dia de Nadal i que és una mena de resposta per sentir-se a prop, ara que moltes famílies no s’han pogut trobar i algunes persones fins i tot han passat el dia soles. El plantejament, de fet, és molt semblant a aquelles activitats de tota mena que van sorgir arran del tancament domiciliari durant la primera onada. Des de llavors, els vincles veïnals a moltes comunitats s’havia reforçat. El Nadal ho ha tornat a demostrar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa