Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Un vol Barcelona-Palma en zepelí podria arribar a partir del 2026

Volar a zepelín per exemple entre Mallorca i Barcelona? No és només producte de la imaginació, perquè cada cop està més a prop aquest pas cap a una mobilitat aèria més sostenible. L’erolínia valenciana Air Nostrum s’ha vinculat al projecte de mobilitat sostenible Airlander 10, un model de dirigible de l’empresa britànica Hybrid Air Vehicles (HAV) que pot fer realitat aquest viatge.

Segons aquest acord, Air Nostrum serà l’aerolínia encarregada de llançar l’Airlander 10, un dirigible ecològic i versàtil. Podria ser realitat a partir del 2026 si es compleixen els plans de la companyia britànica. Així la companyia aèria aniria incorporant fins a deu zepelín a la seva flota en els propers 15 anys.

Barcelona-Palma en poc més de quatre hores

El temps total del viatge del trajecte entre Barcelona i Palma en dirigible serà semblant al dels avions comercials, és a dir, poc més de quatre hores en total si comptem també l’enllaç entre el centre de les dues ciutats, segons dades facilitades per la companyia britànica. I és que, de fet, el trajecte d’aeroport a aeroport no arriba als 60 minuts. A més, cal tenir en compte que el consum de combustible del dirigible és molt inferior al d’altres mitjans alternatius, fet que suposa una reducció d’emissions de CO2 de fins al 90% en el projecte inicial i fins a assolir les emissions zero el 2030, explica l’aerolínia en una nota de premsa. Això fa que es compleixin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU en matèria de producció, consum responsable i d’acció pel clima.

Segons el calendari previst, la primera aeronau podria estar operativa el 2026, després d’haver obtingut la seva certificació. Després d’aquest primer zepelí vindrien noves unitats d’una manera escalonada durant els cinc anys següents. Un dels exemples que posa el fabricant britànic és volar entre Barcelona i Palma, en poc més de quatre hores, si bé aclareixen que no necessàriament es farà aquesta ruta.

De fet, Air Nostrum planteja una operació amb aquest mitjà de transport amb fins a deu aeronaus. La versatilitat i la sostenibilitat són els grans actius que té l’aeronau britànica, detalla l’aerolínia en el comunicat. I és que a més, l’Airlander 10 es pot posar en qualsevol superfície raonablement plana, tant a terra com a aigua.

Nou comentari

Comparteix