Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Banyadors d’avet i molts Pare Noel al bany esportiu de Nadal
  • CA

No és del tot Nadal a Barcelona sense la tradicional competició del Club Natació Barcelona. Des de fa més d’un segle –112 edicions!– organitza la Copa Nadal, que el matí de cada 25 de desembre reuneix al Port Vell de la capital un grup d’eixerits fans de la natació. La data afavoreix tota mena de bromes, en especial en el vestuari dels nadadors. Enguany s’ha pogut veure fins i tot una participant guarnida com un avet de Nadal, a més dels habituals barrets de Pare Noel i corones de Rei d’Orient.

La competició del 2021 ha reunit 375 participants i ha comptat, novament, amb estrictes mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus. El vencedor de la categoria absoluta masculina ha estat Guillem Pujol, un veterà de la cita: és el 8è cop que guanya la copa. Aquest any l’esportista, que és membre del Club Natació Mataró, ha marcat un temps de 2 minuts i 3 segons. Ja li queda poc per atrapar el rècord històric de la competició, que va marcar Dani Serra –nadador olímpic– amb 10 victòries entre els anys 1984 i 2013.

Participants de la Copa Nadal al Port Vell / CN Barcelona

Pel que fa a la categoria absoluta femenina, el lloc més alt del podi ha estat per a Laura Rodríguez. Ella, que sí que pertany al club organitzador de la competició, també presumeix de palmarès: és seva quarta victòria consecutiva a la Copa Nadal. Avui ha arribat a la línia de meta en només 2 minuts i 22 segons.

Un dels participants de la Copa Nadal presumeix d’edat / CN Barcelona

Sense bany d’Any Nou

La propera cita emblemàtica amb el mar per les festes de Nadal hauria de ser l’1 de gener. Però aquest any no podrà ser. El tradicional bany d’Any Nou s’ha cancel·lat per la sisena onada de la pandèmia. L’organitza el Club Natació Atlètic-Barceloneta ha lamentat haver de renunciar-hi, per la “il·lusió” que els fa cada any, però ha pres la decisió “per responsabilitat, coherència i compromís”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa