Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vida i mort d’una bodega que havia de ser emblemàtica
  • CA

La Bodega Carlos estava cridada a ser emblemàtica. De fet, ja havia completat el primer pas del procés per ser-ho: va ser inclosa a la llista de 31 bars i bodegues que es postulaven per entrar al Catàleg de Protecció Arquitectònic, Històric i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics. Aquest grup està format per comerços que no poden ser modificats o desfigurats.

Els 31 bars i bodegues seleccionats són representatius del barri i formen part del dia a dia dels veïns. Molts són punts de trobada i de reunió i s’han convertit en espais de creació d’entitats i referents de l’espai públic. Malgrat tot, la bodega situada al carrer Rector Triadó número 27, al barri d’Hostafrancs (Sants-Montjuïc), ha estat enderrocada. El local, on els veïns gaudien del vermut i d’esmorzars de forquilla, va estar obert durant 120 anys. 

La inclusió a la llista d’aspirants al catàleg de protecció donava esperances perquè se salvés la bodega. Mentre es feia l’estudi per decidir quins locals serien protegits, les llicències d’obres es van suspendre durant un any. En una piulada, el districte de Sants-Montjuïc va defensar que havia intentat “protegir” el local. Tot i així, el certificat urbanístic que suposava la pena de mort per a la Bodega Carlos va ser sol·licitat abans de la suspensió d’obres i no l’han pogut salvar.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa