Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Viatge a les cultures del món a través d’un mocador
  • CA

Un simple retall de roba es pot convertir en una peça artística, plena de valor i d’història per a una cultura. I cada teixit, cada estampat, amb un significat molt diferent segons on el trobem, però ahora, nexe d’unió entre diferents parts del món. I aquesta riquesa és la que vol mostrar el taller familiar organitzat pel Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC), el proper 22 de maig a les 12h. Amb el títol Del mocador de fer farcells al furoshiki japonès, aquest taller, a càrrec de Quim Arnal, ens presenta com bosses efímeres, embolcalls de regal, complements d’indumentària, portabebès, etc., responen a necessitats de la vida de cada dia i com aquests mocadors es converteixen en referents culturals arreu.

L’art a través d’un mocador

Al taller es faran servir teixits de procedències diverses per jugar i aprendre, tot descobrint l’art i els recursos pràctics de cultures tradicionals. Un exercici de creativitat, enginy i de sostenibilitat. El taller, recomanat per a infants a partir dels 6 anys, té una durada de 90 minuts i cal comprar una entrada al preu de 2 euros. Podeu reservar les entrades aquí. També es pot fer la reserva al correu [email protected], per telèfon al 93 25 62 300.

530 peces de tot el món, en exposició

I si teniu més temps després del taller, podeu aprofitar per visitar l’exposició permanent de la Seu Montcada, que mostra una selecció d’unes 530 peces de diverses cultures del món. Distribuïdes per continents, un conjunt de mitjans interactius i audiovisuals ajuden el visitant a situar els objectes en el context en el qual van ser creats. Aquests recursos museogràfics posen a l’abast del públic una part del fons documental que es conserva tant al Museu Etnològic i de Cultures del Món com a la Fundació Folch.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa